Jóleső érzés a világranglistákat nézegetni

Nyolc magyar atléta is szerepel a nemzetközi szövetség (IAAF) előzetesen kiadott év végi ranglistáján.

BuL
2014. 10. 19. 1:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség szombati tájékoztatása szerint ezen a listán a férfi kalapácsvetés idei Európa-bajnoka, az olimpiai aranyérmes Pars Krisztián van a legelőkelőbb helyen: a szombathelyi dobó az Eb-győzelmet jelentő 82,69 méteres eredményével a második a lengyel Pawel Fajdek (83,49 méter) mögött, akit a kontinensviadalon legyőzött.

Az Eb-harmadik súlylökő, Márton Anita 19,04 méteres magyar csúcsa a nyolcadik helyet jelenti, míg az Eb-n negyedik helyen végzett Baji Balázs 13.29 másodperces országos rekordja a 19. legjobb a sorban.

Női hétpróbában két magyar, Krizsán Xénia és Zsivoczky-Farkas Györgyi is ott van a legjobb harmincban: Krizsán 6317 ponttal 12., Zsivoczky-Farkas pedig 6180-nal a 21.

A világranglistán 14. női kalapácsvetésben Orbán Éva (72,49 méter), Kővágó Zoltán pedig (65,82 méter) 15. férfi diszkoszban, a magasugró Szabó Barbara (1,91 méter) pedig a 30.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.