Jürgen Klopp: kevés hopp, túl sok kopp

Ez műfoci volt, aminek semmi értelme! Így fakadt ki Jürgen Klopp, a Dortmund mestere, miután a csapata az idényben az ötödik vereségét szenvedve 2-1-re kikapott Kölnben, s a Bundesliga tabelláján visszacsúszott a 14. helyre.

NM
2014. 10. 19. 9:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minden jel arra utalt, hogy megszakad a Dortmund rossz sorozata, hiszen visszatért a csapatba Reus, Mhitarjan és Gündogan is. Ennek dacára akadozott a BVB játéka, mintha a Klopp által kedvelt heavy metal helyett andalító sanzonra mozogtak volna a dortmundi futballisták.

Az eredmény ennek megfelelően alakult, a kölni vezetést ugyan még sikerült kiegyenlíteni, de az újabb hazai találatra már nem jött válasz, 2-1-re kikapott a Dortmund.

„Ez műfoci volt, aminek semmi értelme! Pontatlanul, hanyagul passzoltunk, gyermeteg hibákat vétettünk. Ilyennek nem szabadna előfordulnia” – dühöngött a találkozó után a Jürgen Klopp, majd a csapat idei produkcióját értékelve így folytatta:

„Hátul nem összpontosítottunk elégé, elöl hiányzott belőlünk a rámenősség, ezért van csak hét pontunk. Ki kell javítanunk a hibáinkat. Nem holnap vagy holnapután, hanem azonnal.”

A csapat és edzője egyetlen mentsége, hogy a Bajnokok Ligájában egyelőre jól teljesít. Az első fordulóban hazai pályán az Arsenalt, a másodikban pedig vendégként az Anderlechtet győzte le, egyaránt magabiztosan, 2-0-ra, illetve 3-0-ra. Szerdán Isztambulban a Galatasaray ellen lépnek pályára a kék-sárgák, újabb győzelem már-már továbbjutást érne.

A Bundesliga hétvégi eredményeiről itt olvashat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.