Karakas, ez aztán derekas!

Karakas Hedvig négy győzelmet aratva nyerte meg az olimpiai kvalifikációs sorozatba tartozó viadalt.

2014. 10. 10. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A londoni olimpián ötödik, vb- és kétszeres Eb-bronzérmes Karakas Hedvig az év elején megnyerte a szófiai világkupát, ezután harmadik lett a samsuni, a havannai és a budapesti Grand Prix-n is, Ulánbátorban az ötödik helyen végzett, majd a zágrábi GP-n ezüstérem került a nyakába. S a Honvéd-Kipex 24 éves cselgáncsozója pénteken az Asztanában zajló GP-n is folytatta az éremhalmozást. Az olimpiai kvalifikációs sorozat kazahsztáni viadalán, amelyet a világranglista 15. helyéről kezdett, sorrendben a hazai pályán versenyző Szevara Nisanbajevát ipponnal, az izraeli Kamila Minakavát vazarival, a szerb Jovana Rogicot intésekkel győzte le.

A döntőben a világranglistán hatodik Sabrina Filzmoserrel találkozott. A már 34 éves osztrák versenyző a súlycsoport egyik nagy alakja, kétszeres vb-harmadik, az Európa-bajnokságokról pedig kilenc érmet őriz: két aranyat és ezüstöt, valamint öt bronzot. Karakas korábban háromszor találkozott vele, kétszer kikapott, a legutóbbi összecsapásukat, a samsuni GP bronzmeccsét azonban már ő nyerte meg. S ezúttal is ő kerekedett felül, leszorítására vazarit kapott, majd taktikusan kihúzta a hátralevő ötven másodpercet.

Karakas Hedvig a győzelméért 300 pontot kapott az olimpiai kvalifikációs sorozatban, s bár már eddig is riói kvótát érő helyen állt, egyáltalán nem baj, hogy megerősítette a pozícióját.

Az asztanai GP pénteki nyitó napján még három versenyzőnk volt érdekelt, de a férfiak 66 kilogrammos mezőnyében Zámbori Bence és Hagyó Gábor, a női 52 kilogrammban pedig Maros Barbara nem tudott mérkőzést nyerni. A versenyen még Ungvári Miklós (73 kg), Krizsán Szabolcs (81 kg), Csoknyai László (81 kg), Vér Gábor (90 kg), Cirjenics Miklós (100 kg), Fogasy Gergő (100 kg), Bor Barna (+100 kg), a nőknél pedig Gercsák Szabina (63 kg) is szőnyegre lép.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.