Londoni csapatot támogatna a brit kormány

A brit kormány támogatná, hogy a tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) legyen egy londoni székhelyű csapat.

TK
2014. 10. 22. 18:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez elsősorban a klubtulajdonosok és az NFL döntése, de én közöltem az NFL vezetőivel, hogy a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy ez megtörténjen, mert nagy lökést jelentene London számára” – mondta szerdán George Osborne brit pénzügyminiszter, miután tárgyalt az NFL illetékeseivel. A politikus úgy fogalmazott, mind a 32 klub az Egyesült Államokban van, márpedig ezek egyike lehetne londoni, de ez nem egy éjszaka alatt fog megvalósulni, néhány éven belül viszont realitássá válhat.

A 2007 óta megszokott egy, illetve tavaly már két londoni meccs helyett idén már hármat rendeznek a Wembley Stadionban a liga alapszakaszában. Először szeptember 28-án a háromszoros bajnok Oakland Raiders „fogadta” a kétszeres győztes Miami Dolphins együttesét, majd most vasárnap az Atlanta Falcons a Detroit Lions gárdájával csap össze, míg november 9-én a 2016-ig „állandó londoni résztvevő” Jacksonville Jaguars az ötszörös bajnok Dallas Cowboysszal játszik. Osborne arról is beszélt, hogy a hátralévő két idei találkozó egyikére maga is kilátogat majd a fiával.

Az NFL londoni törekvéseiről a mérkőzésszám folyamatos növelésén túl az is árulkodó, hogy a tulajdonosi testület idén olyan szabályt fogadott el, hogy ha az elkövetkezendő időben olyan stadion kapja a Super Bowl rendezési jogát, amelyben NFL-csapat játszik, akkor annak az együttesnek öt éven belül hazai csapatként kell egy meccset játszania Londonban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.