Marussia: Nem biztattuk Bianchit a gyorsításra

A Marussia mérgesen és csalódottan reagált a csapat felelősségét firtató vádakra.

KG
2014. 10. 15. 13:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A japán nagydíjon súlyos sérülést szenvedő Bianchi továbbra is kritikus állapotban van, édesapja szerint már önmagában az is csoda, hogy túlélte az ütközést – írja tudósításában a Nemzeti Sport Online. A portál kiemeli, hogy az istállót sokkolták azok a beszámolók, amelyek a csapat és a pilóta felelősségét vetik fel az eset kapcsán.

Korábban több újság és hírportál is arról számolt be, hogy Bianchi nem lassított a kettős sárga zászló mellett, sőt a Marussia is arra biztatta, nyomja keményen a gázt, hogy a caterhames Marcus Ericsson előtt maradjon.

Az NSO a Marussia közleményére hivatkozva azt írja, hogy a csapat mindkét állítást egyértelműen cáfolta. Az istálló hangsúlyozta, hogy ebben a pillanatban azzal kellene foglalkozniuk, hogy támogatják pilótájukat, ahelyett, hogy a valótlanságokat cáfolják.

„A Marussia döbbenten és dühösen áll ezek előtt az állítások előtt. Miközben a pilótánk kritikus állapotban fekszik a kórházban, és nekünk elsősorban azzal kellene foglalkoznunk, hogy a Jules-t és a családját támogatjuk, elkeserítő, hogy a balesettel kapcsolatos pontatlanságokra és pletykákra kell reagálnunk. De nem tehetünk mást, mint hogy elmondjuk, ezen állítások teljességgel hamisak és alaptalanok” – áll a csapat közleményében.

Az istálló megismételte Charlie Whiting versenyigazgató korábbi tájékoztatását is, amelyben megerősítette, Bianchi lassított. Mint Whiting elmondta, voltak, akik nem lassítottak, míg mások sokat visszavettek a tempóból, azt azonban nem tartotta szükségesnek kiemelni, a többiekhez képest relatíve mennyire lassított Bianchi. „A csapat és Jules között lezajlott rádiós kommunikáció teljes hanganyagát és annak írásos változatát eljuttattuk az FIA-nek. Ez alapján világos, hogy a kérdéses időszakban egyszer sem biztattuk arra a pilótánkat, hogy menjen gyorsabban” – teszi hozzá közleményében a Marussia.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.