Megfenyegették, távozik az olimpiai bizottság elnöke

Jövőre távozik posztjáról Borre Rognlien, a Norvég Olimpiai Bizottság elnöke.

NT
2014. 10. 21. 17:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 77 éves sportvezető több fenyegető levelet kapott még akkor, amikor Oslo fontolgatta a 2022-es téli olimpiai kandidálást. A szervezet szóvivője, Per Toien ugyanakkor hangsúlyozta: Rognlien nem a fenyegetések miatt döntött a távozás mellett, és Oslo nem ezek miatt lépett vissza a pályázattól. Hozzátette: a leveleket már átadták a rendőrségnek.

A nagyobbik norvégiai kormánypárt október elsején döntött úgy, hogy a kormány ne támogassa Oslo pályázatát a 2022-es téli olimpiára. Így már csak Peking és a kazah Almati maradt versenyben. Stockholm, Krakkó és az ukrajnai Lemberg (Lviv) már korábban kiszállt.

A kandidálóknak január 7-ig kell eljuttatniuk részletes pályázati anyagukat a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz (NOB), amelynek szemlebizottsága februárban és márciusban látogatja meg a pályázó városokat. A NOB a jövő évi, Kuala Lumpur-i kongresszuson dönt a 2022-es téli játékok helyszínéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.