Minden idők legjobb kapusa visszatér Szegedre

Puljezevics ellenfélként jön, mellette az elképesztő sérülést szenvedett Mindegía a fő téma Szegeden.

Ch. Gáll András
2014. 10. 17. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három forduló után – különösen múlt heti, 28–25-ös aalborgi sikerének köszönhetően – remekül áll a Mol-Pick Szeged a férfikézilabda Bajnokok Ligája D csoportjában. Az eddigi három forduló során aratott két győzelem, valamint a vetélytársak ismeretében kijelenthető, hogy szombaton kötelező legyűrni a Schaffhausen együttesét, amely hagyományosan kemény csatákra készteti a csongrádiakat. Legutóbb, 2012 októberében is Prodanovics utolsó másodpercben elért góljával sikerült kicsikarni a 30–29-et, az is árulkodó adat, hogy az eddigi hat összecsapás gólkülönbsége 136–135. Az össz BL-gólkülönbség pedig 3000–3066, azaz múlt vasárnap, Aalborgban Balogh Zsolt 13. találata volt éppen a háromezredik.

A jobbátlövő Dániában hetesből vágta be a „jubileumit”, és ha szombaton, az eddig ötvenszázalékos, hárompontos Schaffhausen ellen következik büntető, könnyen lehet, hogy az egykori szegedi kedvenc, Nenad Puljezevics áll majd a svájci kapuba. Túl a negyvenen ugyan jobbára már csak a hetesekre száll be, de akkor nem hiába.

A klub 50. születésnapján rendezett szavazáson minden idők legjobb szegedi kapusának választott „Puki” mellett a publikum azt is fokozott érdeklődéssel várja, mi lesz Niko Mindegíával. Az irányító hihetetlen körülmények közepette szenvedett vállsérülést a Gyöngyös elleni bajnokin: indítómozdulat közben beleakadt a keze a kapu mögötti labdafogó hálóról belógó madzagba. Szerencsére azonban szakadás helyett megúszta erős húzódással, így a remények szerint pályára léphet. Vadkerti Attila csapatkapitány a klub honlapjának nyilatkozva mindenesetre kiadta a jelszót: „Nem lehet kérdés, hogy nyernünk kell! Itthon minden meccset hoznunk kell a BL-ben. Csütörtök óta csak a Schaffhausen játékát elemeztük, figyelünk a mesterre, Juan Carlos Pastorra. Az Aalborg elleni meccs erőt ad, tisztában vagyunk vele, hogy nem szabad elszállnunk, mert minden meccshez szerényen, alázatosan kell hozzáállnunk.”

Úgy bizony. Maximális figyelemmel az ellenfélre és a labdafogó hálóra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.