NBA-t megjárt kosarast igazolhat a Szolnoki Olaj

Dr. Nyerges Zsolt, a szolnoki kosárlabdaklub elnöke New Yorkban azt nyilatkozta, hogy megállapodás közelébe jutott egy NBA-t megjárt kosarassal.

MNO
2014. 10. 28. 9:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dr. Nyerges Zsolt, a klub elnöke a klub honlapjának korábban azt mondta, hogy az Adria Ligában a nyolc közé jutás, míg a magyar bajnokságban a bajnoki és a kupadöntőbe kerülés az elvárás, de a csapat még csak kilencven százalékban van kész.

A héten az elnök New Yorkban tartózkodik, ahol megállapodás közelébe jutott egy NBA-t megjárt játékossal. „Tudatos lépés volt, hogy mostanáig kivártunk. Az észak-amerikai kosárlabdaliga előszezonja múlt pénteken ért véget, és mostanra az euroligás csapatok is kialakították a kereteiket. Ma (magyar idő szerint szerda hajnalban) három mérkőzéssel rajtol az NBA 2014/15-ös szezonja: a keretszűkítések után tehát most lehet magas szinten jegyzett játékosokat megszerezni” – nyilatkozta a Samsungsport.hu-nak az elnök.

A sportvezető kiemelte, hogy ezzel a taktikával sikerült tavaly leigazolni Justin Holiday-t, aki meghatározó játékosa lett a bajnoki címet és kupagyőzelmet szerző szolnokiaknak. Ebben az idényben már az NBA-ben pattogtat, ugyanis végleges szerződést kötött vele a Golden State Warriors. „Ez neki is nagy siker, és számunkra is pozitív üzenet, hogy nemcsak az NBA-ből van út az Olajba, hanem Szolnokról is a világ legnagyobb profi sportligájába” – mondta a portálnak dr. Nyerges Zsolt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.