Nemzeti teniszcentrum létesül Óbudán

Hamarosan elkezdődnek a munkálatok az óbudai Nemzeti Edzés Központban.

BuL
2014. 10. 29. 15:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTSZ honlapjának szerdai tájékoztatása szerint a kiemelt sportágfejlesztési támogatásnak köszönhetően tovább bővül a Mikoviny utcai telep, ahol egy háromszintes, akadálymentes, európai színvonalú kiszolgáló létesítmény is épül 1600 négyzetméteren. A kiemelt támogatás infrastrukturális részeként megítélt, első éves 2013-as keret terhére a Nemzeti Sportközpontok (NSK) közbeszerzési eljárás keretén belül választotta ki a tervezőt.

„Beérett az elvégzett munkánk gyümölcse azzal, hogy megkaptuk a kiemelt támogatást, s a kormány elismerte a munkánkat és a sportolóink eredményeit. Külön öröm számunkra, hogy a Nemzeti Edzés Központot nemzetgazdasági stratégiai kiemelt projektté nyilvánították, amely azért is fontos, mert így bizonyos engedményeket kapunk” – nyilatkozta Szűcs Lajos, az MTSZ elnöke. A sportvezető elmondta, az engedélyezési terveket az NSK benyújtotta a hatóságoknak, tehát a folyamat elindult, és reményeik szerint jövő év elején el is tudják kezdeni a munkálatokat, ősszel pedig át tudják venni az épületet.

„A teljes projekt irányítása mind pénzügyileg, mind operatívan az NSK feladata, így szerencsére nekünk nem kell a pénzügyekkel foglalkozni” – tette hozzá.

A központ második emeletén kap helyet a teniszszövetség irodája is, amely elköltözik a Magyar Sport Házából.

A Nemzeti Edzés Központ 2011 őszén kezdte meg működését három kemény pályával, majd 2012 nyarán a teljes létesítmény üzemeltetése az MTSZ-hez került.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.