Női tornászaink túlélték az előkvalifikációt

A magyar csapat a huszadik helyen zárt a nanningi világbajnokságon.

2014. 10. 06. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tudniillik a Makra Noémi, Böczögő Dorina (nyitóképünkön), Csillag Tünde, Divéky Luca, Romhányi Eszter, Horváth Enikő összeállítású együttesünk addigra biztosította a helyét a jövő évi, glasgow-i vb-n, amelyen a nanningi 38 csapatos mezőnyből csak a legjobb huszonnégy indulhat. Makráék a vasárnapi pontszámaikkal az említett utolsó kör előtt a 19. helyen álltak, s mivel a franciák még megelőzték őket, a 20. helyen kötöttek ki. Ugyanúgy, mint a legutóbbi csapat-vb-n, mégis előreléptek, mert 2011-ben, Tokióban 203,654, most pedig 207,278 pontot tornásztak össze.

Válogatottunkból Makra Noémi szerepelt a legjobban, aki a 36. helyen végzett, de az egyéni összetett döntőbe – ahol csak 24 tornásznő szerepelhet – nem jutott be.

Férficsapatunk (Berki Krisztián, Hidvégi Vid, Tálas Bence, Vlacsil Attila, Babos Ádám, Vecsernyés Dávid) az elmúlt hét végén a 20. helyen zárva oldotta meg az „előkvalifikációs” feladatot, az olimpiai bajnok Berki pedig túl azon, hogy lólengésben az első helyen jutott be a szombati döntőbe, elmondhatja: a 16,066-os pontszáma valamennyi szert tekintve a legmagasabb eddig a vb-n! Igaz, a férfiaknál talajon az orosz Gyenisz Abljazin is hajszálra ennyit kapott, de az ő gyakorlatát is látva, ezt nem sajnáljuk tőle. Ezt is érdemes megnézni:

 

 

Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke: „Előre aláírtuk volna ezt az eredményt, nagyon örülök, hogy mindkét csapatunk ott lehet jövőre az olimpiai kvalifikációs vb-n. Akadtak rontások a  fiúknál és a lányoknál is, ha ezek nincsenek, akkor akár a 16-17. hely környékén is végezhettünk volna. Most már körvonalazódik, hogy a csapatok 16. körüli helyezése a 2015-ös vb-n nemcsak vágyálom, hanem realitás.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.