Olimpia: a falu mellett lesz a súlyemelés

Az olimpiai falu közvetlen szomszédságában rendezik meg a 2016-os riói nyári ötkarikás játékok súlyemelőversenyeit.

BuL
2014. 10. 29. 12:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ádámfi Attila, a budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő-szövetség (IWF) főigazgatója, aki a két év múlva esedékes olimpia technikai delegátusaként kereste fel a brazil metropolist, a helyszíni szemle után az MTI-nek elmondta, hogy a sportág majdani viadalainak otthont adó csarnok a játékok központjának tekinthető Barra régióban, az Olimpiai parktól alig néhány percre lévő Riocentro komplexumban van, ahol az asztalitenisz, az ökölvívás és a tollaslabda versenyeit is rendezik, emellett itt lesznek a vívók és tekvondósok edzései is.

Ádámfi hozzáfűzte, hogy bár a szervezőknek még bőven van mit behozniuk a lemaradásokból – így az ökölvívás helyszínén jelenleg egy üres parkoló látható, ahol a munkálatok még el sem kezdődtek –, már vannak a megfeszített munkának eredményei.

„Az olimpiai falu például mintegy 70 százalékos készültségi állapotban van” – jelentette ki a súlyemelőversenyeket koordináló sportvezető, aki hozzátette, hogy a sportlétesítmények mellett a tömegközlekedés fejlesztésére irányuló munkálatok is látványosan haladnak.

Az egyik legnagyobb problémát a szálláshelyek igen korlátozott száma jelenti, ám az IWF főigazgatója garanciát kapott a házigazdáktól, hogy az összes szükséges szálláshely építését határidőre befejezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.