Orosz pilóta ugorhat be Szocsiban Bianchi helyére

Vitalij Petrov és Szergej Szirotkin neve is felvetődhet a Marussiánál.

2014. 10. 08. 16:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milyen kegyetlen az élet: a szaksajtó már azt találgatja, hogy a soron következő versenyen, ami rögtön az előttünk álló hét végén az első Orosz Nagydíj lesz, ki száll be a szerencsétlenül járt francia pilóta helyére. (A Marussia másik versenyzője a brit Max Chilton.) Kézenfekvő megoldás lenne a csapat első számú tesztpilótája, az amerikai Alexander Rossi, akinek rajtszáma is van az F1-es mezőnyben, ő a 42-es. De egyelőre találgatás szintjén szóba került az orosz Vitalij Petrov (nyitóképünkön) is, aki 2010-ben nagy reményekkel érkezett a Forma–1-be, a Renault-val és a Lotusszal nem is vallott szégyent, de 2013-ban már nem jutott hely neki. Most azonban Szocsiban még egy orosz pilóta – Danyiil Kvjat (Toro Rosso) mellett – nem tenne rosszat az Orosz Nagydíjnak.

Petrov mellett felvetődött honfitársa, a még csak 19 éves Szergej Szirotkin neve is, akit orosz befektetők támogattak abban, hogy idén a Sauber egyik versenyzője lehessen, de ez nem valósult meg. Mindazonáltal Szirotkinnal tesztpilótaként számol a Sauber, így akár az is előfordulhat, hogy a pénteki szabadedzéseken három orosz köröz majd az idei téli olimpiának otthont adott Szocsiban felhúzott pályán.

Ugyanakkor olyan hírek is vannak, melyek szerint a Marussia az Orosz Nagydíjon csak egy autóval lesz jelen. Meglátjuk...

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.