Rálőttek egy kerékpárosra

Egy verseny előtti bemelegítés során véletlenül eltalálta egy vadász az osztrákok kerékpárosát, Christiane Koschier-Bitantét. Az eset az olaszországi Colloredóban történt.

BuL
2014. 10. 16. 18:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 40 éves versenyzőt – aki korábban több bajnoki címet is szerzett hazájában – a lábán, a karján és a csípője bal oldalán érték a lövések. Azonnal a vicenzai kórházba szállították, ahol eltávolították a söréteket a testéből. Azóta már újra otthon van Veronában.

„Szerencsém volt. Rosszabbul is végződhetett volna, akár a fejemen is érhettek volna a találatok” – nyilatkozott az olasz L\'Arena című újságnak Koschier-Bitante, aki szerint minden nagyon gyorsan történt: hangos durranást hallott, először azt hitte, defektet kapott, aztán a földre esett.

A sportoló egy családtagjával és másokkal kerekezett. A vadász, aki ellen eljárás indult, azt mondta, éppen nyulakra vadászott.

A háromszoros Tour de France-győztes Greg Lemond 1987-ben hasonló baleset részese volt: őt a sógora sebesítette meg életveszélyesen vadászat közben. Az amerikai kerékpáros később – 1989-ben és 1990-ben – még kétszer megnyerte a Tourt, de a testében még a mai napig vannak sörétek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.