Sokfunkciós aréna épül Tatabányán

Bencsik János fideszes országgyűlési képviselő és Schmidt Csaba (Fidesz) polgármester az építkezés helyszínén szólt erről.

BuL
2014. 10. 02. 18:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bencsik János elmondta, hogy az élményfürdő szomszédságában megvalósuló létesítmény a bajnoki kézilabda-mérkőzések lebonyolítása mellett korosztályos világversenyek, valamint koncertek, gazdasági vásárok megtartására is alkalmas lesz.

A múlt héten megszületett határozatban a kormány a csarnok tervpályázatára 336 millió forintot biztosított. A fejlesztés a Nemzeti Sportközpontok beruházásában valósul meg. A tervezésre nyílt pályázatot írnak ki, a létesítményt 2017 áprilisában szeretnék átadni.

A tervek szerint a csarnokban kétszer 1200 férőhelyes stabil és egy 600 férőhelyes mobil lelátó kap helyet. A létesítményben 22 állandó vívópástot alakítanak ki, a szakszövetséggel együttműködve ide kerülne a sportág regionális módszertani központja. A tervezés során a kézilabda és a vívás mellett figyelembe veszik a kosárlabda, a cselgáncs és a birkózás igényeit.

Schmidt Csaba polgármester elmondta, hogy a multifunkcionális csarnok építése abba az intézkedéssorozatba illeszkedik, amellyel az önkormányzat visszaállítja a megyeszékhely egykori városközpontjának jelentőségét.

Tatabánya-Óváros rehabilitációjára korábban 1,3 milliárd forintos támogatást nyert el a város. Ebből az összegből újjáépítik a Május 1. parkot, valamint szabadtéri színpadot hoznak létre, és felújítják az egykori községházát.

A közgyűlés a múlt héten döntött arról, hogy 125 millió forintért megvásárolja és rendbe hozza a város egykori bányatiszti kaszinóját, az 1924-ben épült Tulipános Házat, amely közvetlenül a pályázat által érintett terület mellett van.

Az ingatlan 23 évig volt elhagyatott, a többszöri tulajdonosváltás miatt állaga leromlott, szecessziós stílusú, színesfémből készült belső tárgyait ellopták.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.