Százezerszer hajolnak meg a magyar sportolók

A sportág világnapja ezúttal a megbecsülés üzenetét hordozza.

2014. 10. 22. 12:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennek apropóján a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) szervezésében a hazai dzsúdósok – és a felhíváshoz csatlakozó más sportágak képviselői (felkérést küldtek többek között a kajak-kenu, az atlétika, a torna, az úszás, a kézilabda, a birkózás, az asztalitenisz, a labdarúgás, a jégkorong, a kosárlabda, a vívás és az öttusa sportolóinak) – összesen százezer meghajlást próbálnak meg összegyűjteni. Az olimpiai sportágak közé tartozó, világszerte igen népszerű, csaknem húszmillió sportolót felvonultató küzdősportban a meghajlás a tisztelet és megbecsülés jele, a cselgáncsban minden edzés és küzdelem ezzel kezdődik és ezzel is ér véget.

A meghajlás minden sportoló számára fontos üzenetet tartalmat, a csapattársak, az edzők, az ellenfelek tiszteletét, megbecsülését fejezi ki. A Magyar Judo Szövetség tájékoztatása szerint a szövetség elnöke, Tóth László levelében azzal a kéréssel fordult más sportágak képviselőihez, hogy október 28-án az edzéseiken ők is ezzel a tradicionális mozdulattal köszöntsék egymást, így megemlékezve a cselgáncsozók ünnepéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.