Szétverte magyar edzőpartnerét a Real Madrid

A nyolcszoros Euroliga-győztes Real Madrid férfi kosárlabdacsapata könnyedén, 104-72-re verte az Alba Fehérvárt.

BuL
2014. 10. 08. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Real Madrid soraiban pályára lépett több NBA-ben is megfordult játékos: az argentin–olasz Andrés Nocioni, a spanyol Sergio Rodriguez Gomez, valamint a szintén spanyol Rodolfo Fernandez Farres. Rajtuk kívül olyan kosárlabdázóknak tapsolhatott a fehérvári közönség, mint az amerikai Kelvin Creswell Rivers és Marcus Anthony Slaughter, a litván Jonas Maciulis vagy az argentin Facundo Campazzo.

Telt ház előtt zajlott a találkozó, amelyen a spanyolok kapták el előbb a fonalat, de a hazaiak sem hagyták magukat. A fehérvári felzárkózásra azonnal jött a Real Marid válasza: a vendégek felpörgették a tempót, aminek rögtön tíz pont körüli vezetés lett az eredménye. Az első negyed 31-23-as spanyol vezetéssel zárult, a második játékrész azonban jóval kevesebb pontot hozott, ekkor többet rontottak a csapatok. A félidőben 47-37-es Real Madrid-előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő elején 14-0-s rohammal indított a királyi gárda, amely a „királyok városában” is megmutatta, milyen a modern kosárlabda. A vendégelőny gyorsan harminc pont körülire hízott, miközben a hazaiak alig találtak a gyűrűbe: a negyedben elért tíz fehérvári pontra 28 volt a Real válasza. A záró játékrészben már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e az Alba Fehérvárnak elkerülni a negyven pont feletti vereséget. Végül 42 pontos különbséggel zárult a találkozó.

A mezőny legjobb dobója az egyéves szünet után Székesfehérvárra visszatérő, de még szerződéssel nem rendelkező amerikai bedobó, Brandon Wood volt 22 ponttal. Rajta kívül a hazaiaktól egyedül Lasan Kromah jutott tíz pont fölé, ő 19 ponttal zárt. A Real Madrid legeredményesebb játékosa Rivers és Salah Mejri volt 18-18 ponttal, Carroll 17, míg Campazzo 10 pontot ért el.

A találkozót megelőzően a Real Madrid küldöttsége Felcsúton megtekintette a Pancho Arénát és a Puskás emlékmúzeumot, majd Székesfehérváron az október 3-án megnyílt Seuso-kiállítást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.