Tankokkal pózolt a nagyszájú nehézsúlyú bunyós

Ha minden igaz – mert eredetileg nyárra tervezték, de elhalasztották – november 29-én másodszor is összecsap egymással a profi boksz nehézsúlyának két brit reménysége, Tyson Fury és Dereck Chisora. Derbijük felvezetése botrányoktól sem mentes, legutóbb Fury tankokkal pózolva ígért bombákat ellenfelének.

Deák Zsigmond
2014. 10. 30. 10:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Igazi háborúra készül a veretlen (22–0-s mérlegű) brit nehézsúlyú ígéret, Tyson Fury, aki november 29-én a londoni ExCel Arenában ismét honfitársával, Dereck Chisorával (20–4) csatázik. Egyszer, 2011 nyarán már találkozott a két botrányhős, s akkor Fury pontozással győzött.

Nyárra tervezett második derbijüket el kellett halasztani Chisora sérülése miatt, akkor riválisa 15 ezer fontos büntetést káromkodott össze. Az újabb megelőzése érdekében a bő három hónappal eltolt meccsről szóló szeptemberi sajtótájékoztatón leragasztotta a száját

Fury a nehézsúlyú Európa- és brit bajnoki címért folyó találkozó felvezetésének legutóbbi részeként harckocsikkal fotóztatta magát, mert saját ütőerejét „szerényen” a tankok lövegéhez hasonlította:

– Élete legkeményebb háborújába fogom vinni Chisorát. Ha azt gondolja, hogy az első alkalommal háborúztunk, akkor lövése nincs arról, mi következik neki november 29-én. Az előző meccsünkön simán kimozogtam és szitává lőttem őt (egyébként pontozással nyert – a szerk.). Nos, azóta még komolyabb tűzerővel bírok, az utolsó hét ellenfelemből hatot lebombáztam. Chisora sem fogja bírni ellenem. Nyugodtan jöhet a légpuskájával, esélye nincs vele egy igazi háborúban, főleg az én lövegemmel szemben. Az előkészítő ütéseim szét fogják kapni a fedezékét, aztán mikor elkezdem kilőni a bombáimat, romjaira fog hullani. Az első csatát megnyertem már, most pedig az egész háború az enyém lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.