Továbbra is nyeretlen a Manchester City

Eredeti és átvitt értelemben is fagyos hangulatú mérkőzést játszott a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este a CSZKA Moszkva és a Manchester City az E csoportban. Az orosz fővárosban mínusz két fok volt a hőmérséklet, ráadásul a találkozót zárt kapuk mögött rendezték. 2-2 lett a végeredmény, azaz az angol gárda továbbra is nyeretlen a BL-ben. A többi keddi meccs 20.45-kor kezdődött.

2014. 10. 21. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életbe lépett az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) három mérkőzésre szóló büntetése. Az UEFA még a CSZKA–Roma meccsen tapasztalt rasszista szurkolói megnyilvánulások miatt sújtotta azzal az orosz csapatot, hogy három hazai meccsét is zárt kapuk mögött kell megrendeznie. Érdekes módon néhány száz fős mag így is tombolt a lelátón; ki tudja, talán hivatalos, szervezői minőségben.

Nemcsak a hangulat, a hőmérséklet is fagyos volt a Kimki arénában, mínuszt mutatott a hőmérő. A nem éppen Bajnokok Ligáját idéző körítés dacára egészen élvezetes mérkőzést játszott a két csapat. Noha a sérült Lampardot és Nasrit nélkülözte, a Manchester City futballozott mezőnyfölényben. A 29. percben meg is szerezte a vezetést, Dzeko ugrott ki a leshatáron, a lehető legjobb ütemben passzolt a kilépő Akinfejev kapust megelőzve Agüeróhoz, aki az üres kapuba passzolt. Még az első félidőben, a 38. percben növelte az előnyét a vendégcsapat, Agüero ekkor ziccerben nem találta el a labdát, de Milner javított. Ugyanő egy perc múlva eldönthette volna a találkozót, de a kapufát találta telibe.

Bánhatja a City a kihagyott lehetőséget, mert a második félidőben a CSZKA egyenlített. Az angolok érthetetlen visszahúzódtak, az oroszok éltek a lehetőséggel. Doumbia (64. perc) szépített, Natho (86.) pedig egyenlített büntetőből, amit a magyar játékvezető, Vad II István talán elhamarkodottan ítélt meg a házigazdának, amiért Kolarov kicsit megtaszította Doumbiát.

Maradt a 2-2, továbbra is nyeretlen a City a BL-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.