Vb-ezüstérmesünk legyűrte mumusát, és világbajnok!

Miamiban nagyon rosszul indult számunkra a harmadik versenynap, de a legjobban végződött. Videó!

2014. 10. 25. 9:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azután, hogy a női 63 kg-ban kellemetlen meglepetésre a legnagyobb esélyesnek számító ifjúsági olimpiai bajnokunk, Gercsák Szabina már az első meccsén kikapott, és így búcsúzott, a férfi 90 kg-ban a 20 éves Tóth Krisztián (nyitóképünkön az idei cseljabinszki vb-n) nagy menetelésbe kezdett: a felnőtteknél már tavaly vb-5., idén pedig vb-2. és Eb-3. versenyzőnk osztrák, holland és lengyel ellenfelét legyőzve bejutott a legjobb négybe, ahol azonban kőkemény rivális várt rá. A 19 éves grúz Beka Gviniasvili ugyanis szintén a súlycsoport legjobbjai közé tartozik a felnőtteknél is, az ulánbátori Grand Prix döntőjét éppen Tóth Krisztián ellen nyerte meg. Majd a bukaresti junior Eb-t úgy nyerte meg, hogy a nyolc közé jutásért megint legyőzte versenyzőnket. Mi több, az eddigi négy összecsapásukból – ha hihetünk a Judoinside.com szakportálnak, hogy ennyiszer találkoztak –, mind a négyszer ő kerekedett felül.

Most azonban Pánczél Gábor tanítványa véget vetett ennek a rossz sorozatnak, jukóval verte az eddig mumusának számító Gviniasvilit. S nagyon belejött a „grúzverésbe”, mert a döntőben a szintén grúz születésű, de spanyol színekben versenyző Nikoloz Sherazadishvilit is legyőzte intésekkel, és fogadhatta a gratulációkat! Tóth Krisztián a sportág negyedik magyar junior világbajnoki címét szerezte, és történelmet írt, mert a férfiak között az elsőt; korábban Szabó Brigitta (2002, Csedzsu), Mészáros Anett (2004, Budapest), Karakas Hedvig (2009, Párizs) tudott diadalmaskodni a színeinkben.

Íme a vb harmadik napjának az összefoglalója, Tóth Krisztián döntője 1:54:25-től látható:

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.