Veszprémi intelem Laluska Balázsnak: reszkessen!

Nagy Lászlóék a Löwen után nem adnának kegyelmet a Montpellier együttesének sem.

Ch. Gáll András
2014. 10. 12. 7:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A C csoportban az első fordulóban a Löwen 35-24-re verte a Montpellier-t, a másodikban a Veszprém 27-24-re a Löwent. A harmadik körre ez sima magyar sikert ígér, de Carlos Ortega vezetőedző nem ok nélkül intett mindenkit a klub honlapjának nyilatkozva: „A Montpellier játékában mindig benne van a győzelem, erős, jó csapat, különösen a védekezése van összecsiszolva. Különlegességet jelenthet ellenfelünk támadó játékában, hogy időnként három balkezes kézilabdázója is pályán van.” Amint volt legutóbb, a Celje feletti 35-29 alkalmával is, ráadásul a szlovén vendéget honfitársai „végezték ki”. A Montpellier ugyanis öt szlovén légióst foglalkoztat, és közülük két balkezes, Gajic és Kavticnik kettesben 16 gólt vágott. Vasárnap 19 órától azonban takarékra kell állítani őket, hiszen az MKB-MVM célja a csoportgyőzelem, amibe hazai pontvesztés végképp nem fér bele, mert a Löwen mellett a Vardar Szkopje is az elsőségre hajt.

Mikler Roland kapus ennek jegyében igen eltökélten beszélt. Felidézte, hogy májusban, még szegediként éppen a Montpellier elleni, berlini döntőben nyerhetett EHF-kuát. „Erős csapat a Montpellier. Szerencsére az EHF-kupa-győzelem emléke még bennem él, s igyekszem feleleveníteni azokat a boldog pillanatokat. Sokat nem változott a keretük, így abszolút képben vagyok velük kapcsolatban. Keményen védekeznek, gyorsan támadnak. Jobbszélsőjük, Gajic feltétlen figyelemre méltó. A lövő-beálló kapcsolat remekül működik náluk. Teljes koncentrációra lesz szükség ellenük is, hogy nyerjünk.” A franciák magyar légiósának, Laluska Balázsak sem felejtett el üzenni: „Nem tudom, felépült-e a sérüléséből, de ha igen, és játszik, reszkessen!”

Az EHF-kupát védő Mol-Pick Szeged az Aalborg vendége lesz. A Tisza-partiak otthon verték a Zaporizzsját, majd kikaptak Kielcében. Juan Carlos Pastor tréner szerint a továbbjutáshoz idegenben is pontokat kell zsákmányolni, ezt persze sokkal könnyebb megállapítani, mint megvalósítani, bár a dánok a második fordulóban saját csarnokukban meglepetésre csak döntetlenre mentek a Schaffhausennel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.