Világklasszis játékost igazolt a DVTK

Kacjarina Sznicina a törökországi világbajnokság hetedik legeredményesebb játékosa volt.

TK
2014. 10. 14. 8:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub keddi tájékoztatása szerint Sznicina a nemrég véget ért törökországi világbajnokság hetedik legeredményesebb játékosa volt 14,3 pontos meccsenkénti átlagával, olyan sztárokat megelőzve, mint az amerikai Diana Taurasi és Tina Charles. A vb-n a fehéroroszok Kuba és Dél-Korea ellen is az ő utolsó másodpercekben szerzett hárompontosával győztek.

A 29 éves, 188 centis játékos az Európa-kupában 2010-ben a döntőbe vezette az Orenburgot, emellett fehérorosz, lengyel és francia bajnoknak mondhatja magát, utóbbi címet az elmúlt szezonban szerezte a Montpellier-vel. A válogatottal négy Európa-bajnokságon szerepelt – 2007-ben bronzérmet nyert –, és részt vett a pekingi olimpián is.

„Örülök, hogy Miskolcra szerződhetek, nagy kihívás egy évről évre fejlődő csapat hasznos tagjaként segíteni abban, hogy egy magasabb szintre lépjen a klub. Az Európa-kupában szeretnék legalább a legjobb nyolc közé kerülni a csapattal, a magyar bajnokságban az a célom, hogy egy fényes érmet hozzátegyek a gyűjteményemhez” – nyilatkozta Sznicina.

Maikel Lopez vezetőedző közölte, a hatalmas nemzetközi tapasztalattal rendelkező kosaras posztján a világ egyik legjobbja, és köszönik a tulajdonosnak, hogy lehetővé tette a leigazolását.

Szabó Tamás ügyvezető elmondta, ezzel gyakorlatilag teljes a keret, már csak egyetlen hely kiadó. „Ki merem jelenteni, hogy ezzel a gárdával egyértelmű cél legalább a magyar bajnoki és kupadöntőbe jutás, de természetesen mindkét sorozatban nyerni is szeretnénk. Az európai porondon minden idők legjobb diósgyőri szereplése az elvárás” – tette hozzá.

A Diósgyőr az elmúlt bajnokságban a negyedik helyen végzett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.