A Fradi tud és most nagyon akar is játszani

Elek Gábor vezetőedző szerint a BL-trauma után súlyos heteket élt át ő és a csapata, de már rendben vannak.

Ch. Gáll András
2014. 11. 06. 9:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lipcsei BL-selejtező utolsó percének vétkes elpackázása, az elvesztett büntetőpárbaj, majd a sikertelenül megóvott meccs utórezgései romba is dönthették volna az elmúlt években felépített szakosztályt. Ráadásként jött a német válogatott Laura Steinbach kurta-furcsa távozása. A csapat azonban a jelek szerint átvészelte a legnehezebb időszakot, hiszen a „Lipcse utáni” öt bajnoki mérkőzését magabiztosan, nagy gólkülönbséggel nyerte, nem is akárkikkel szemben: a Debrecen 15, a Fehérvár KC 11, a Vác 12, majd egy héten belül a Dunaújváros és az Érd is 9 gólos leckét kapott, szerdán este ezzel az „előélettel” vágtunk bele Elek Gábor vezetőedzővel az alábbi beszélgetésbe.

– Sikerült az eszmélés a BL-selejtező csalódása után, vagy ami akkor elromlott, azt már képtelenség többé megjavítani?
– Erre nagyon nagy közhellyel fogok válaszolni: a show-nak folytatódnia kell. Amikor kiestünk Lipcsében, akkor is pontosan tudtuk, hogy vannak még feladataink. Nehéz heteket éltünk át, elsősorban lelkileg, még ha ez a pályán nem is látszott. De most már rendben vagyunk. Ez a csapat tud kézilabdázni, és most nagyon akar is.

– Valóban, öt bajnokin öt diadalt aratott, a HC Leipzig pedig kettőt nyert három BL-csoportmeccséből, és vezeti a saját négyesét. Mérgezi néha magát a gondolattal, hogy mire mehetne a Fradi a lipcseiek helyén?
– Nem, az már az ő dolguk. Én most annak örülök, hogy az Érd elleni volt sorozatban az ötödik bajnokink, amikor egyszer sem kaptunk többet húsz gólnál. Ez korábban nem volt jellemző ránk, és mindenképpen biztató.

– Annak ítélte azt a hírt is, hogy Görbicz Anita babát vár, így nem játszik már több mérkőzést a Győri Audi ETO színeiben?
– El nem tudom mondani, egyelőre mennyire nem járnak a gondolataim a Győr körül. Illetve csak annyira, hogy szurkolok neki a Bajnokok Ligájában.

– Előbb a világ talán legjobb kapusa, Katrina Lunde, majd az extraklasszis irányító, Görbicz Anita jelentette be, hogy kihagyja a teljes idényt. Azt akarja mondani, hogy mindez hidegen hagyja?
– Méltányolom az igyekezetét, de semmi olyasmit nem tud kicsikarni belőlem, amit nem gondolok. Azt pedig egyáltalán nem gondolom, hogy mostantól esélyesek lennénk a Győr ellen. Hogy mást ne mondjak, tőlünk pedig elment Laura Steinbach.

– Rendben, azt már tudjuk, mit nem gondol. De mit gondol a Fradi további szezonját illetően?
– Azt, hogy lépésről lépésre kell haladnunk. Előttünk áll két KEK-, egy MK- és egy bajnoki mérkőzés még az ősszel, ezeken kell sikerrel túljutnunk, ennél tovább én még nem merészkednék. A Győrről majd kérdezzen januárban. Elég, ha most annyit mondok, hogy amikor Tomori a második félidőben összeesett, és a térdéhez kapott, sok minden lepergett előttem. Mert ha csak egy meghatározó emberünk kidől, akkor már nagy bajba kerülünk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.