A spanyolokkal egy csoportban a magyarok

A címvédő Spanyolországgal is találkozik a társrendező magyar csapat a jövő évi női kosárlabda-Eb csoportkörében.

BM
2014. 11. 29. 16:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati, budapesti sorsolás előtt az ötödik kalapba sorolt magyar válogatott a D csoportban kapott helyet, melynek küzdelmeit Sopronban rendezik.

A sorsolás előtt a jelenlévők megtekintették a magyar–román közös rendezésű Eb promóciós kisfilmjét, majd Simicskó István sportért felelős államtitkár köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kiemelte, hogy Magyarországon 18 ezerrel több gyermek kosárlabdázik rendszeresen, mint néhány évvel ezelőtt.

Bemutatták a kontinenstorna – egyelőre névtelen – kabalafiguráját, majd a közelmúltbeli hírességek közül Iványi Dalma és Béres Tímea, továbbá a győri csapat tavalyi buszbalesetében egyik lábát elvesztő szerb Natasa Kovacevic segítségével kisorsolták a csoportokat.

Az ötcsapatos csoportokból az első három jut tovább a kétszer hat együttest felvonultató középdöntőbe, melynek végén kialakul a negyeddöntő mezőnye.

A magyar–román közös rendezésű Eb-re – melynek szlogenje „Játssz szívvel” (Play with heart) – 2015. június 11. és 28. között kerül sor. Magyarország 1950, 1964, 1983 és 1997 után ötödik alkalommal rendezhet női Európa-bajnokságot, Románia pedig 1966 után másodszor lesz házigazda.

A csoportok:

A csoport (Temesvár): Franciaország, Csehország, Ukrajna, Montenegró, Románia
B csoport (Arad): Törökország, Fehéroroszország, Lengyelország, Olaszország, Görögország
C csoport (Szombathely): Szerbia, Horvátország, Lettország, Oroszország, Nagy-Britannia
D csoport (Sopron): Spanyolország, Szlovákia, Litvánia, Svédország, MAGYARORSZÁG

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.