Ádáz harc az orosz–magyaron, kikaptunk

A döntetlent követő büntetőpárbajban maradtunk alul a világliga európai selejtezőjében.

MNO
2014. 11. 25. 17:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Végig szoros volt a mérkőzés a Waterpolo.ru beszámolója szerint, s bár félidőben még egy góllal vezetett Merész Andrásnak a nyári, budapesti Európa-bajnokságon bronzérmes együttese, a Margitszigeten Eb-ötödik házigazdák döntetlenre tudták hozni a mérkőzést. A világliga előírásai szerint iksznél ötméteresek következnek, így öt büntetőt lőhettek a csapatok, s ebben a párharcban 4-2-re jobbnak bizonyult az orosz együttes, amely az ily módon kivívott győzelemért két, a magyar csapat egy pontot kapott. A sima győzelemért három pont jár.

Oroszország–Magyarország 13-11 (3-3, 1-2, 2-1, 3-3, büntetőkkel: 4-2)

A csoportban Olaszország és Franciaország válogatottja szerepel még. Az oda-visszavágós rendszerű selejtezősorozatban a következő játéknap december 16-a, akkor magyar–olasz összecsapást rendeznek Szentesen.

A csoportokból csak az első helyezett kerül be a világliga jövő júniusi szuperdöntőjébe, amelynek győztese kijut a 2016-os riói olimpiára.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.