Afrikaiként nyert világkupát a magyar lány

A cselgáncsozók Afrika Open világkupa-versenyén a női 63 kg-ban Szögedi Szandra győzött, ghánai színekben.

2014. 11. 08. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Angliában élő, 26 éves Szögedi Szandra korábban itthon, a magyar bajnokságon bronzérmes volt, 2011 óta azonban már a ghánaiakat erősíti, és kevésen múlt, hogy két éve nem indulhatott a londoni olimpián. Az új állampolgárság felvételekor bevallottan az motiválta, hogy szőnyegre léphessen az ötkarikás játékokon. A kvalifikációs sorozatnak azonban csak a második felébe tudott bekapcsolódni, és nem gyűjtött elegendő pontot. Az idei Afrika-bajnokságon bronzérmet szerzett, Rio de Janeiróról már nem szeretne lemaradni.

Szombaton Mauritius szigetén, Port Louisban az Afrika Open elnevezésű, a kvalifikációs sorozatba beleszámító világkupaversenyen lépett egy nagyot az olimpia felé, miután brit, ecuadori és algériai ellenfelét legyőzve aranyérmes lett.

„Ez az első világkupás arany, amit valaha ghánai versenyző nyert” – újságolta boldogan érdeklődésünkre az interneten gyorsan az eredményhirdetés után Szögedi Szandra, aki a kvalifikációban a meglevő negyvenkét pontjához egyből százat tett hozzá. De mivel az első évben szerzett pontokat megfelezik, így valójában 71 pontja van, amivel a 33. helyre ugrott. Az olimpiára az első tizennégy helyezett – nemzetenként egy fővel számolva – biztosan kijut, és bár Szögedi Szandra jó úton jár, azért a folytatásban még bele kell húznia. Mindenesetre az ecuadori Estefania García, akit az elődöntőben most legyőzött, a rangsorban a 15., ez is mutatja, hogy a vállalkozás egyáltalán nem reménytelen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.