Akasztották a Hóhért: Hopkins simán kikapott

Jövő januárban lesz ötvenéves, és az édesanyjának azt ígérte, utána már nem bokszol a hivatásos ökölvívás veterán klasszisa, a Hóhér becenevű Bernard Hopkins. Ez esetben viszont vereséggel kell visszavonulnia, mert vasárnapra virradóra félnehézsúlyú vb-címegyesítésen nagyon kikapott Szergej Kovaljovtól.

Deák Zsigmond
2014. 11. 09. 7:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sikerült szenzációval előrukkolnia és meglehetősen sima pontozásos vereséget szenvedett magyar idő szerint vasárnapra virradóra Atlantic Cityben Bernard Hopkins. A jövő januárban ötvenéves amerikai legendának gyakorlatilag menetet sem adott a 31 esztendős Szergej Kovaljov. A félelmetes erejéről és KO-mérlegéről híres orosz bunyós már az első menetben bemutatkozott, az előre mozgó öreg „Hóhért” padlóra küldte egy jobbkezessel. Ezt követően az IBF és a WBA szervezetek félnehézsúlyú vb-övét védő Hopkins érthetően védekező üzemmódba váltott és csak elvétve indult meg, helyette a WBO világbajnoka nyomult, taktikázott és irányította a találkozót, szinte esélyt sem adott ellenfelének. Néhány tiszta találattal azért a veterán sem maradt adós, de összességében nem tudott kárt tenni a veretlen oroszban. A tizenkét menetnyi meglehetősen tiszta küzdelem végén nem született meglepetés, 120-106, 120-107, 120-107 arányban Kovaljov győzelmét hirdették ki a Boardwalk Hallban, aki mostantól a WBA, a WBO és az IBF szervezetek egyesített világbajnoka félnehézsúlyban. Megérdemelten. Az 55-7-2-es mérlegű Hopkins pedig elgondolkodhat a visszavonuláson, elvégre édesanyjának azt ígérte, ötvenen túl már nem lép ringbe. Ha betartja a szavát, vereséggel zárja felvezető cikkünkben vázolt páratlan pályafutását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.