Állt a játék és a bál Milánóban

Buffon óriási potyával segítette a horvátokat pontszerzéshez az olaszok ellen.

2014. 11. 16. 22:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatezer horvát drukker érkezett meg Milánóba, szinte a kezdőrúgásra. Azért ilyen későn, mert a határon, Triesztnél várakoztatták őket, véletlenül se legyen idejük olasz barátaikkal randevúzni. A vendégek illedelmesen hallgatták végig az olasz himnuszt, amiből arra következtethettünk, fölösleges volt az aggodalom. Sajnos, mégsem.

Candreva okos lövéssel már a 11. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, de korai volt az öröm, mert már négy perc múlva jött a válasz. Igaz, Buffon csúnyán bevédte Perisic lövését, ekkora potyagólt legutóbb talán a serdülő B-ben kapott.

A horvát drukkerek öröm- és görögtüzet gyújtottak boldogságukban, két percig állt a játék. Ez még belefért. Ám ez csupán a bemelegítés volt. A második félidő 76. percében újabb ostromot vezéreltek, s ekkor a játékvezető már megszakította a játékot.

A horvát fanatikusok a sajátjaikat büntették, mert a kényszerszünet után az addig védekezésre kényszerült olaszok átvették a kezdeményezést. A hajrában a legnagyobb helyzetet azonban Perisic hagyta ki, bal oldalról, úgy 12 méterről leadott lökete néhány centivel suhant el a bal kapufa mellett.

Botrány ide, kihagyott helyzet oda, az 1-1-es döntetlen mindkét félnek megfelel, megőrizték veretlenségüket, s kéz a kézben masíroznak Párizs felé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.