Anand egyből visszavágott, s egyenlített

Jót tett a hétfői pihenőnap a Viswanathan Anandnak. Az indiai kihívó a vasárnapi vereség után egyből visszavágott a sakk-világbajnoki döntőben, megnyerte Magnus Carlsen ellen a 3. játszmát, így egyenlített 1,5-1,5-re.

NM
2014. 11. 11. 17:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vezércsel divatos változatában (a 7. lépésben világos áttolja a c gyalogját c5-re) kezdődött a parti. Mindkét nagymester gyorsan játszott, ám 17. lépésével (Hg5) Anand láthatóan meglepte a norvég világbajnokot, aki a következő húzásán több mint fél órát gondolkozott. Két lépés után mégis hibázott. (19...Ba5), ami után Anand egyértelműen fölénybe került. A szorongatott helyzetben elegendő volt újabb pontatlanság (28...Fa5), és sötét állás reménytelenné vált, Carlsen a 34. lépésben feladta a játszmát.

A tavalyi páros mérkőzéssel együtt világbajnoki mérkőzésen Anand négy vereség után most tudott először nyerni Carlsen ellen. A semleges szurkolóknak mindenképpen örvendetes a sikere, mert így szorosabb küzdelemre van kilátás.

A 12 játszmásra tervezett páros mérkőzés szerdán a negyedik ütközettel folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.