Babos: Csak előre

Jövő áprilisig csak előre léphet a női világranglistán saját számításai szerint a legelőkelőbben jegyzett magyar teniszező.

BLM
2014. 11. 21. 21:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az idei páros sikerek ellenére 2015-ben is az egyesre fogok elsősorban fókuszálni. Az elmúlt három évben mindig a top 100-ban zártam a szezont. Jövőre áprilisig nincs megvédendő pontom, csak előre léphetek, ez a fő célom” – nyilatkozta az MTI-nek az idén Wimbledonban párosban döntős játékos, aki jelenleg a 99. helyen áll az egyéni rangsorban, hozzátéve: örül, hogy a francia Kristina Mladenovic személyében stabil partnerrel kezdheti majd párosban a szezont.

A 30/26-os győzelmi mérleggel zárt idei év kapcsán a 21 esztendős Babos kifejtette, nehezen kezdte az idényt, sokáig kellett várnia az első győzelemre. Menet közben jó döntés volt az edzőváltás, hiszen Thomas Drouet segítségével az év végére pozitív lett a mutatója. „Hosszú távra tervezünk Thomasszal. Nagyon jól tudunk együtt dolgozni, megértjük egymást a pályán és a pályán kívül is” – mondta monacói tréneréről.

Ami 2015-ös céljait illeti, a magyar éljátékos közölte, az elmúlt hónapokban egyre jobban ráérzett a megfelelő játékra, a labdamenetek felépítésére. Emellett szeretné állandósítani jó formáját, mert fontos, hogy kiegyensúlyozott legyen a tenisze, stabil a játéka.

A februári, budapesti Fed Kupa-tornáról Babos elmondta, a válogatott évről évre jó eredményeket ér el az euro-afrikai zóna I-es csoportjában, de úgy érzi, a jelenlegi csapat még nem áll készen a feljutásra. „Nagyon erős csapatok szerepelnek ebben az osztályban, top 50-es játékosokkal. A távolabbi jövőben azonban látok esélyt a feljutásra. Természetesen örülök annak, hogy újra hazai pályán szerepelhetünk, a közönség hatalmas segítséget nyújt. Ennek is köszönhettem, hogy idén nyerni tudtam Simona Halep ellen” – tette hozzá.

Babos szombaton többhetes monte-carlói edzőtáborozásra utazik, és csak karácsony előtt tér haza. A 2015-ös szezont Sencsenben kezdi, majd jön a sydneyi torna és utána az Australian Open.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.