Bedák Zsolt újra világbajnoki címért bokszolhat

November 15-én Tatabányán, december 6-án pedig információink szerint Budakalászon rendez hivatásos ökölvívógálát a Ferobox Event, utóbbi eseményen Bedák Zsolt a WBO szervezet ideiglenes kispehelysúlyú világbajnoki címéért léphet ringbe.

Deák Zsigmond
2014. 11. 03. 15:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Múlt héten Las Vegasban tartotta éves kongresszusát a WBO profiboksz-világszervezet, amelyen a Rácz Félix által vezetett Ferobox Event–Felix Promotion is képviseltette magát. A ranglistákon előkelő helyen jegyzett (vagy még csak oda tartó) ökölvívók előmenetelének szempontjából is kiemelt fontosságú eseményen magyar sportdiplomáciai siker is született, ugyanis a honi promóció sikeres tárgyalásokat folytatva elérte, hogy még idén interim, azaz ideiglenes világbajnoki címért bokszolhasson Bedák Zsolt. A WBO Európa-bajnoki övét jelenleg viselő kispehelysúlyú honfitársunk számára a szervezet jelöli majd ki az ellenfelet. A lehetőség úgy adódhatott, hogy a kubai „rendes” világbajnok, Guillermo Rigondeaux körül komoly viták (menedzsmentproblémák, esetleges súlycsoportváltás) alakultak ki. Bedák egyszer, 2010 májusában már ott volt a WBO vb-trónjának a kapujában, de akkor állkapocstörése után a 10. menetben technikai kiütéssel kikapott a Puerto Ricó-i Wilfredo Vázquez Jr.-tól. Ez az eddigi egyetlen profi veresége.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.