BL-nyolcaddöntőbe jutott a Mol-Pick Szeged

A Mol-Pick Szeged 29-25-re nyert az ukrán Motor Zaporizzsja ideiglenes otthonában.

TK
2014. 11. 26. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat szeptember 28-ai meccsén a Pick csak nehezen győzött 27-26-ra, azóta viszont valósággal szárnyal, és a szoros találkozóit rendre megnyerte. A combsérüléssel bajlódó Ilyés Ferenc most nem tartott társaival.

Juan Carlos Pastor együttese rendkívül magabiztosan játszott az első félidőben, és Dean Bombac, valamint Balogh Zsolt vezetésével négygólos előnyre tett szert.

A folytatásban sem engedte magához közel riválisát, folyamatosan tartotta a négy-öt gólos különbséget. Hat és fél perccel a vége előtt ugyan három gólra feljött a Zaporizzsja, ráadásul emberelőnybe is került, de Jose Manuel Sierra bravúrjainak, valamint Balogh újabb találatának köszönhetően ezt szakaszt is „nullára” hozta a Szeged (23-27). Azt a hazaiak is érezték, hogy ezzel az utolsó lehetőségüket is elszalasztották, a Szeged pedig magabiztosan nyert.

A Tisza-partiak ezzel teljesítették a minimális célt, a nyolcaddöntőbe jutást.

Következő mérkőzésükön, december 6-án a csoportelsőségért azt a lengyel Kielcét fogadják, amelytől az eddigi egyetlen vereségüket szenvedték el. A gárdának a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Talant Dujsebajev a vezetőedzője.

Eredmény: 7. forduló:
D csoport:
Motor Zaporizzsja (ukrán) – Mol-Pick Szeged 25-29 (12-16)
a magyar csapat gólszerzői: Balogh 7, Bombac 7/1, Mindegía 5, Parrondo 3, Prodanovics 2/1, Källman 2, Zubai 1, Blazevic 1, Vadkerti 1

Vasárnap játsszák:
Kielce (lengyel) – Schaffhausen (svájci) 13.30
Aalborg (dán) – Dunkerque (francia) 16.50

Az állás: 1. Kielce 12 pont/6 mérkőzés (188–162), 2. Szeged 12/7 (198–182), 3. Aalborg 5/6, 4. Zaporizzsja 4/7, 5. Schaffhausen 3/6, 6. Dunkerque 2/6

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.