Csodálatos Caroline: Wozniacki bevette New Yorkot

Le a kalappal a legjobb maratonista teniszezőnő előtt!

Ch. Gáll András
2014. 11. 03. 16:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erre még Feidippidész is elismerően csettintett volna – már ha túléli az ősmaratont. Sajnos azonban Kr. e. 490-ben, amikor 42 195 méter megtétele után lihegve megérkezett Athénba, és elsuttogta Miltiadész perzsák felett aratott győzelmének hírét, azonmód ki is lehelte a lelkét.

Caroline Wozniackit azonban nem fenyegette efféle tragédia. Már csak azért sem, mert – a fényképek tanúsága szerint – mosolyogva, kiváló erőállapotban szakította át a képzeletbeli célszalagot 3 óra 26 perc 33 másodperces idővel, amely gyakorlott maratonistának is becsületére válna. Mármint férfinak, nem nőnek

S ahhoz, hogy akár hollywoodi történet is kerekedjen Wozniacki futásából, egyéb kellékek is adottak. Hogy mást ne mondjunk: éppen a New York City Marathon napján lett volna Wozniacki esküvője! Ő azonban ehelyett futott egy jót

No, nem saját jószántából, bár utólag aligha bánja, hogy így alakult. November másodikára volt kitűzve Caroline és Rory McIlroy esküvője, már szét is küldték a meghívókat, csakhogy az ír profi golfjátékos lemondta a lagzit, és egyidejűleg lapátra is tette a bájos teniszezőnőt. (Kettejük közös fotóját látva érthetetlen módon )

Caroline nem ment a Dunának – azaz a Skagerraknak –, ehelyett búfelejtő gyanánt elkezdett futni. És fejébe vette, hogy lefutja élete első maratonját, méghozzá a New York-it. Esténként hét-tíz kilométeres távokat teljesített, ami nem kimondottan ideális felkészülés egy maratonhoz, de mivel nyilvánvalóan kiváló volt az alap-állóképessége, nem kevés önbizalommal benevezett a november 2-i New York-i versenyre.

Tíz kilométernél 48 perces időt regisztrált a versenyóra, ami bőven öt percen belüli ezreket jelent. Az okosok ekkor még hümmögtek, mivel Caroline látszólag megsértette a maratonfutás mindkét aranyszabályát: sohasem lehet elég lassan kezdeni, és az iram öl.

Wozniackit azonban nem ölte meg. Mindvégig tartotta egyenletes tempóját, miközben keresztülfutott az öt New York-i borough-n (Staten Island, Queens, Brooklyn, Bronx, Manhattan), simán hozta az öt percen belüli ezreket (ha valaki pontosan ötperces kilométereket fut, akkor 3 óra 31 perc lesz az ideje), és végül mosolyogva ért célba, 3:26.33 órás remek idővel, ami 4.53 perces kilométereknek felel meg. Az idő viszonylag kellemes volt a futáshoz, habár a rajt időpontjában mindössze 5,5 Celsius-fokot mértek a Verrazzano hídnál.

Hősnőnket a célban barátnője, a világelső Serena Williams fogadta kitörő lelkesedéssel (mondjuk, róla nehezen tudnánk elképzelni, hogy lefusson egy maratont ). Akárhogy is, Wozniacki előtt le a kalappal, és biztosak vagyunk abban is, hogy minden ujjára talál majd férjjelöltet, ha egyszer úgy dönt, hogy mégiscsak bekötteti a fejét

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.