Csötönyit kipörgették, az elnök maradt

Tisztújító kongresszust tartott a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség.

FT
2014. 11. 14. 18:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vu Csing Kuo 2006 óta irányítja a szervezetet,  ezúttal – az AIBA közleménye szerint – egyedüli jelölt volt a posztra.

A 68 éves Vu megválasztását követően arról beszélt, hogy nyolc évvel ezelőtt azt ígérte, reformokat vezet be, s ezt meg is tette, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a következő négy év során is rengeteg a tennivaló. Azt ígérte, hogy az AIBA által életre hívott félprofi sorozatokat, a WSB-t és az APB-t tovább erősíti, több nőt vonnak majd be a nemzetközi szövetség vezetésébe, sportoló-centrikussá teszik az AIBA-t és a felnőttek versenyeiből befolyó összegekből utánpótlás-programokra fognak költeni.

A Magyar Ökölvívó-szövetség elnöke, Csötönyi Sándor az elmúlt időszakban tagja volt az AIBA végrehajtó bizottságának, ám ezúttal nem került be a testületbe. A végrehajtó bizottságba öt alelnököt választottak, földrészenként egyet, valamint minden földrészről két tagot. Európából egy olasz sportvezető az alelnök, s egy walesi és egy azeri került be a testületbe. Ahova még plusz öt főt beválasztottak: Németország, Törökország, Kanada, Guyana és Venezuela delegált tagot. Magyarország sajnos nem

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.