Egy fal választja el Rosberget és Hamiltont – Lapszemle

Hamilton cowboykalapban ünnepel, de egy korona alkalmasabb lett volna.

TK
2014. 11. 03. 18:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy-Britannia:
The Times: „Bár a texasi fővárosban rendezett versenyen senkinek sem ment fel a pulzusa, mégis egyfajta megkönnyebbülést jelentett a csapatok között három napig tartó hatalmi harcban, amely majdnem a Force India, a Lotus és a Sauber által kezdeményezett bojkottba torkollott. A legtöbben abban reménykednek, hogy a hétvégi Brazil Nagydíj előtt megszületik az a pénzügyi megállapodás, amely biztosítja a kisebb csapatok életben maradását.”

Daily Mail: „A matematikusok szerint a világbajnokság még mindig nyitott, a pszichológusok azonban azt mondják, már minden eldőlt. Rosberg kemény próba elé állította Hamiltont, végül azonban el kellett viselnie a vereséget, amelyet elsősorban csapattársa elképesztő gyorsasága miatt szenvedett el.”

The Guardian: „Lewis Hamilton cowboykalapban ünnepelte diadalát az amerikai GP végén, de egy korona alkalmasabb lett volna erre a célra. Ennek a szezonnak a brit volt a legkiemelkedőbb versenyzője, és ha Nico Rosberg mindezek után megnyeri a vb-címet, az felérne egy arcátlan lopással.”

The Sun: „Akárcsak egy hollywoodi westernfilmben, Hamilton egy lövéssel intézte el riválisait. A 24. körben egy lélegzetelállító előzéssel átvette a vezetést,  azután már nem engedte ki a kezéből a győzelmet.”

Németország:
Berliner Morgenpost: „Hamilton ismét tarkón vágta Rosberget.”

Darmstädter Echo: „Hamilton egyszerűen túl gyors.”

Frankfurter Rundschau: „Minden Lewis Hamilton mellett szól.”

Stuttgarter Zeitung: „Hamilton maradt az úr a háznál.”

Svájc:
Blick: „Rosberg csődöt mondott! Oda a vb-cím?”

Berner Zeitung: „Hamilton legyőzhetetlen.”

Olaszország:
Tuttosport:Hamilton-show az Egyesült Államokban – közel a világbajnoki cím. Lewis Hamilton egy lépésre a második vb-diadalától. Hamilton gyorsabb volt, több kockázatot vállalt, és a kulcspillanatban kicsit agresszívabb volt, mint német csapattársa.”

La Gazzetta dello Sport: „Az ötödik győzelem sorozatban – Hamilton keze már szinte a vb-trófeán.”

La Stampa: „Kiütéses győzelem Hamiltontól – Rosberg a padlón.”

Spanyolország:
El País: „A Mercedes már az első futamon megnyerte az idei vb-t. Az új szabályoknak köszönhetően tökéletes forgatókönyv született a német gyár szempontjából. Lewis Hamilton és Nico Rosberg versenyautói inkább torpedók, mint ezüstnyilak.”

El Mundo: „Lewis Hamilton és Nico Rosberg a dobogón nem néznek egymásra. A Mercedes-pilótákat nemcsak 24 pont, hanem egy láthatatlan fal is elválasztja egymástól.”

El Periódico: „A világbajnokság tulajdonképpen eldőlt. Az, hogy a nagy csapatoknál mi zajlik a kulisszák mögött, a következő napokban és hetekben sokkal érdekesebb lesz, mint ami a pályán történik.”

Marca: „Hamilton egy zseniális előzéssel intézte el Rosberget.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.