Egy nigériai játékos megdöbbentette a világot

A nigériai Aruna Quadri a Nemzetközi Asztalitenisz-szövetség világranglistáján már a harmincadik.

2014. 11. 08. 4:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ki hitte volna, hogy az afrikaiakkal most már az asztaliteniszben is számolni kell? Az amúgy Portugáliában profiskodó Aruna Quadri kilenc hónap alatt több mint kétszáz helyet ugorva került be a szűk elitbe. A Lagosban született 26 éves játékos az októberi világranglistán már a 73. helyet foglalta el. A hó végén aztán a düsseldorfi világkupán megverte a japán Macudaria Kentát (27.), az orosz Alekszandr Sibajevet (37.), majd a hongkongi Tang Penget (16.) is, s a nyolc közé jutásért a torna későbbi végső győztese, a kínai Csang Csi-ko (4.) is csak 4:2-re tudta legyőzni. Ám a három sikere is jól fizetett neki, ennek köszönhetően került a világranglista harmincadik helyére; afrikai asztaliteniszezőt még soha nem jegyeztek ilyen magasan.

Aruna Quadri jó néhány labdamenetben a világranglistán negyedik kínai Csang Csi-kót is oktatta:

„Meglátva a legfrissebb világranglistát, boldogságomban egyből sírva fakadtam” – mondja Quadri.

A férfi-világranglistán a magyar versenyzők közül Pattantyús Ádám áll legelőrébb, aki a hetvennyolc, egy hónap alatt ő négy helyet lépett előre. A nőknél, mint az már korábban megírtuk, Póta Georgina pályafutása legjobb helyezésével a tizenhetedik, ő az október eleji rangsorban a huszonhatodik volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.