Élt egy futamot – változások a Formula 1-ben

A következő szezonban már nem osztanak dupla pontokat a Formula 1 szezonzáró nagydíján.

TK
2014. 11. 26. 19:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mostani idény vége előtt a dupla pontok egyik ötletgazdája, a Formula 1 első embere, Bernie Ecclestone is elismerte, hogy nem jött be a változtatás, ő előzetesen izgalmasabb fináléban reménykedett. Ezzel szemben a Mercedes két pilótája, a végül világbajnok brit Lewis Hamilton és a német Nico Rosberg kiemelkedett a mezőnyből, és csak egymással vívtak csatát.

Arról is döntöttek, hogy nem lesz állórajt a biztonsági autós időszak után, és jövőre még nem szigorítják a pilótáknak adható rádióutasításokat, amelyek közé közvetlen vezetési tanácsadás nem tartozhat, az autó kímélésére vonatkozó utasítás igen.

A motorok fejlesztésének befagyasztásáról úgy döntöttek, hogy a 2015-ös idény előtt a hajtóművek 48 százalékán hajthatnak végre módosítást a gyártók.

A döntések az FIA motorsport-világtanácsának ülésén válnak hivatalossá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.