Eltiltották Vanessa Mae-t

A versenyek manipulálásával nyerte el a szocsi téli olimpián való indulás jogát.

BLM
2014. 11. 11. 16:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FIS kedden közölte, hogy a januárban rendezett négy szlovéniai óriás-műlesikló viadalon több szabálytalanság is történt, a rendezők eredményeket és jegyzőkönyveket hamisítottak úgy, hogy az a 36 éves Vanessa Maenek kedvezzen. A szövetség szerint a csalások nélkül a síző „nem szerezte volna meg a téli játékokon való részvételhez szükséges pontszámot”.

A hegedűművész thaiföldi színekben, Vanessa Vanakorn néven indult Szocsiban óriás-műlesiklásban, s 67 versenyző közül utolsóként zárt, több mint 50 másodperccel lemaradva a győztes szlovén Tina Mazétól. A szingapúri születésű, kínai anyától és thai apától származó, Angliában felnőtt és jelenleg Svájcban élő Mae Thaiföld történetének második téli olimpikonja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.