Ez nem az a Tyson, de simán nyerte a brit derbit

Hangzatos felvezetés és egy halasztás után a brit nehézsúlyú rangadón karrierje során másodszor is legyőzte Tyson Fury Derek Chisorát, méghozzá technikai kiütéssel. Ezzel megszerezte az Európa- és a brit bajnoki címet, no meg a kategóriát uraló Vlagyimir Klicsko kihívásának jogát a WBO szervezetnél.

Deák Zsigmond
2014. 11. 30. 8:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton éjjel a londoni ExCel arénában 2011 júliusa után második alkalommal csapott össze Tyson Fury és Dereck Chisora, Nagy-Britannia jelenlegi két legnevesebb nehézsúlyú profi ökölvívója. A visszavágó hosszú ideje húzódott, hiszen egyszer el kellett halasztani, majd az újra kezdett felvezetés látványos elemeket is hozott. A nagyszájú, káromkodásra hajlamos Fury leragasztotta a saját száját egy sajtótájékoztatón, hogy megelőzze a büntetését, majd harckocsikkal pózolt. Ezalatt a korábban a Klicsko fivérekkel és David Haye-jel is botrányba bonyolódó Chisora a jó fiú szerepét játszotta.

Maga a mérkőzés, amely előtt a mérlegelés tíz kilónyi előnyt mutatott a 119 kg-os, óriás termetű Fury javára, a várakozásoknak megfelelően alakult. Chisora a tőle megszokott módon nyomult és széles horgaival próbálta eltalálni riválisát, aki karhosszbeli előnyét kihasználva kívülről dolgozta őt, esélyt sem adva neki arra, hogy komoly találatot helyezzen el rajta. A mérkőzés meglehetősen egysíkú küzdelmet hozott, Fury gyakorlatilag minden menetet uralt, ha Chisora közel is tudott férkőzni, azonnal lefogta őt és nem bonyolódott bele komolyabb belharcba. A folyamatos pofonoktól Chisora bal szeme szépen lassan feldagadt, majd a 10. menet utáni szünetben edzője, Don Charles megelégelte 20-5-ös mérlegű tanítványa szenvedését és bedobta a törölközőt. A WBO eliminátori mérkőzését – amelynek tétje a kategóriát uraló Vlagyimir Klicsko kihívásának a joga is volt – tehát a veretlen (23-0) Tyson Fury TKO-val nyerte és a brit bajnoki öv melle az Európa-bajnoki címet is begyűjtötte. Azért nem mostanában fog összecsapni az ukrán klasszissal, mert az előbb egyesítené a vb-címeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.