Görbicz az Eb-stábban; magunkra rántjuk a dánokat

Görbicz Anita a főszereplője az Eb kampányfilmjének, de nem a pályán, hanem a szakmai stábban látjuk viszont.

Ch. Gáll András
2014. 11. 04. 13:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A film rövid, de velős, látványos, üzenete is van. No meg nem akármilyen szereplőgárdája, hiszen Görbicz Anita és Bulath Anita összjátéka után a kapu mellé szálló labdát Gyurta Dániel, olimpiai bajnok úszónk szelídíti meg, és küldi vissza remek rúgással, teli rüszttel a feladóhoz. Apróbb szépséghiba – amit előre az alkotók nem láthattak –, hogy a film elkészülte óta Görbicz Anitáról kiderült, babát vár, így nem vehet részt az Eb-n. Mármint játékosként, mert a Cinema City Arénában rendezett vetítés után Németh András szövetségi kapitány bejelentette: Görbiczre a szakmai stábban számít. „Úgy ítéltem meg, hogy a személyisége, a szellemisége nagyon jó hatással van a társaira, ezért megkértem, hogy az Európa-bajnokság idején mindvégig tartózkodjon velünk, a csapattal, és ő örömmel mondott igent.” – fogalmazott Németh, aki megerősítette, hogy a december 7-ei rajtig együttese az osztrákokkal, majd a franciákkal vív tesztmérkőzést Győrben.

Marczinka Zoltán, a szervező bizottság ügyvezető igazgatója az előkészületekről számolt be, ennek kapcsán árulta el, hogy eddig a belépőjegyek 42 százaléka talált gazdára. Afelől kevés a kétség, hogy az első csoportkörben, a vadonatúj, átadásra váró Audi Arénában összejön a telt ház, ami mintegy 4600 nézőt jelent, a debreceni középdöntőre a 7500-as Főnix Csarnok megtöltése azonban már fogósabb feladat. Bár remélhetőleg sikerül, mert ennek érdekében nem kis kockázatot vállaltak a szervezők.

A sorsolás és a kiemelés alapján ugyanis nehezen érthettük, a rendezőnek járó joggal élve miért kérte azt a magyar fél, hogy a dánok kerüljenek Debrecenbe, azaz a mi águnkra. Így ugyanis csapatunknak a két skandináv nagyágyú – a másik természetesen a norvég – közül legalább az egyiket meg kell előznie ahhoz, hogy részese lehessen a négyes budapesti döntőnek. Amikor Németh Andrásnál érdeklődtem a magyarázat felől, azt felelte, ő szakmai alapon nem tudott volna ideális döntést hozni, ezért gazdasági megfontolásból a nézőcsalogató dánokra esett a választás.

Szó se róla, a többek között magyarokat, norvégokat, dánokat felvonultató középdöntő remek programnak ígérkezik – ám csak akkor, ha a mieink továbbjutnak a „Final Fourba”. Mert ne adj Isten, a házigazda nélküli végjáték minden, csak nem vígjáték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.