Gyilkos ösztön: az ETO most sem kegyelmezett

Az Audi Aréna első hivatalos mérkőzésén a Győr 35-23-ra verte a Sävehofot, így favorit a középdöntőben is.

Ch. Gáll András
2014. 11. 23. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a C csoport vasárnap kora délutáni találkozóján a Viborg 29-24-re legyőzte a Lokomotiva Zagrebet, a horvátok kiesése ténnyé vált. Az ETO vendége, a Sävehof ebből adódóan biztos középdöntősként kezdhetett, és minden mindegy alapon neki is ugrott a címvédőnek. Az Audi Aréna első hivatalos mérkőzésén a házigazda is ismerkedett egy ideig a körülményekkel, meg aztán picit az esélyesség érzete is elandalíthatta, így majdnem szünetig fej fej mellett haladtak a felek. A hazaiak a hajrában léptek meg, köszönhetően egyrészt az ekkor bevetett öt plusz egyes védekezésnek, másrészt Macarena remek betöréseinek. Ami figyelmeztető lehet a közelgő Európa-bajnokság magyar–spanyol csoportmeccsére is.
Maradva azonban egyelőre a BL-nél, a 16-14-es első félidő után a másodikban Amorimék átkapcsoltak utazóról „harci sebességre”, egyre növelték előnyüket, hamarosan tíz góllal is elléptek, és végül 35-23-ra nyertek. Ezzel százszázalékos produkcióval zárták a csoportkört, de ennél is fontosabb, hogy a maximális nyolc pontot viszik tovább magukkal. A meccset követően Ambros Martín vezetőedző úgy fogalmazott, idén nehezebb volt a tavalyi csoportteljesítményt megismételni, de bravúr, hogy sikerült.

A 2014/15-ös kiírásban változik a lebonyolítási rend, minden kvartettből hárman jutnak tovább, és a tizenkét csapatos középdöntő két hatosra osztva folytatódik. A CD-ág rajtpozíciója a következő: Győr és Larvik 8-8 pont, Metz 4, Viborg 3, Sävehof 1, Baia Mare 0. Azaz máris lehet melegíteni a kieséses rendszerű negyeddöntőre, ahol azért nem ártana elkerülni a Buducsnoszt Podgoricát. Mivel a montenegróiak a túloldalon 7 ponttal kezdenek, az elméleti esélye is csekély, hogy a két favorit a jövő májusi, budapesti Final Four előtt egymásba akadjon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.