Hamilton idegei felmondják a szolgálatot? – Lapszemle

A nemzetközi sajtó kizárólag Nico Rosberg győzelmével, a közte és Lewis Hamilton közt zajló csatájával foglalkozott.

TK
2014. 11. 10. 14:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország:
Bild: „Rosbergnek most csodára lesz szüksége Abu-Dzabiban.”

Frankfurter Allgemeine Zeitung: „A feszültség még több feszültséget szül. Nico Rosberg kihasználta a lehetőséget, megnyerte a Brazil Nagydíjat, s 17 pontra csökkentette hátrányát az összetettben vezető Lewis Hamiltonnal szemben. Utóbbinak azonban elég lesz másodikként célba érnie Abu-Dzabiban a világbajnoki címhez.”

Berliner Morgenpost: „Rosberg nagy izgalmak közepette tért vissza a vb-címért folyó harcba. Brazíliában az elmúlt hónapokhoz képest a legjobb teljesítményét nyújtotta, s új lendületet adott világbajnoki reményeinek.”

Nagy-Britannia:
Daily Telegraph: „Nico Rosberg élete versenyét futotta, miközben Lewis Hamilton üldözte őt a végig izgalmas Brazil Nagydíjon. Rosberg ezzel a sikerrel 17 pontra csökkentette a hátrányát Hamiltonnal szemben, s ez mentális lökést adhat neki a szezonzáró előtt. Hamilton azonban jól tudja, az utolsó, Abu-Dzabi Nagydíjon elég másodiknak célba érnie ahhoz, hogy világbajnok legyen.”

The Sun: „Az abu-dzabi erőpróbán gigantikus küzdelem lesz a vb-címért.”

The Times: „Brazíliai győzelme az egyik legkedvesebb emléke lesz Rosbergnek. Mindent egy lapra tett fel, s bár legutóbb elpackázta a lehetőséget, ezúttal ő pezsgőzhetett a legboldogabban.”

Olaszország:
La Gazzetta dello Sport: „Rosberg időt és reményt nyert, az utolsó pillanatig harcol Hamiltonnal a vb-címért. A német győzött Brazíliában, de a végső sikerhez egy szövetségesre is szüksége lesz. Most már csak az utolsó futam dönthet.”

Tuttosport: „Rosberg győzött és reménykedik. Nico újra felemelt fejjel járhat, de most segítségre lesz szüksége, a mindent eldöntő Abu-Dzabi Nagydíjon ugyanis Hamiltonnak elég egy második hely a második világbajnoki címéhez.”

Corriere dello Sport: „Rosberg vagy Hamilton? Minden eldől Abu-Dzabiban. Rosberg a jokerben bízhat: Brazíliában legyőzte Hamiltont, 17 pontra csökkentette lemaradását, s a dupla pontokat érő idényzáróban reménykedik.”

Corriere della Sera: „Nico és Lewis, egy vb-cím, két ellenség. Brazíliában Rosberg jobb volt, mint Hamilton, az üldöző egy napra üldözötté vált.”

La Stampa: „A reváns napja a Forma–1-ben. Rosberg mindent nyílttá tett. A nagydöntő Abu-Dzabiban lesz.”

Spanyolország:
El País: „Rosberg és Hamilton gyermekkorában sok időt töltött együtt, ugyanakkor két teljesen más karakterről van szó. A német a forgatókönyvhöz tartja magát, s szinte senkit nem lep meg, sem pozitív, sem negatív értelemben. A brit ezzel szemben olyan, mintha egy másik bolygóról érkezett volna.”

La Vanguardia: „Rosberg nem idegeskedett, s a verseny hajrájában sikeresen verte vissza Hamilton támadásait.”

El Periódico: „Hamilton utazik esélyesként a szezonzáróra. A világbajnokság ugyanakkor még nem dőlt el. Abu-Dzabiban bármi megtörténhet.”

Marca: „Ha Hamilton nem esik ki Abu-Dzabiban, akkor világbajnok lesz, egy második hely is elég neki a diadalhoz. Rosberg azonban ezúttal nem hagyta magát legyőzni.”

Franciaország:
Libération: „Ez volt az idei ötödik futamgyőzelme Nico Rosbergnek, aki a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj előtt 17 ponttal marad el az összetettben vezető Hamiltontól. A feszültség az idei év utolsó versenyéig fokozódik.”

Le Figaro: „Nico Rosberg még nem szólt az utolsó szó jogán.”

Le Parisien: „Rosberg fenntartja a feszültséget. Minden az év utolsó futamán dől majd el.”

Ausztria:
Österreich: „Rosberg visszavágott Brazíliában.”

Kronen-Zeitung: „Harminc dobogós helyezést a Forma–1 történetében még egyetlen csapat sem szerzett egy idényben. Most mindenki a két hét múlva sorra kerülő abu-dzabi erőpróbát várja.”

Svájc:
Blick: „Hamiltonnak most nagyon kell figyelnie november 23-án, az Abu-Dzabi Nagydíjon: Rosberg hátránya már csak 17 pont A célban 1,4 másodperc választotta el egymástól a Mercedes pilótáit. Hamilton idegei hirtelen felmondják a szolgálatot? A feszültség Abu-Dzabiban a tetőfokán lesz.”

Neue Zürcher Zeitung: „A sivatagban is az idegek döntenek majd Rosberg és Hamilton között.”

Tages-Anzeiger: „Akár egy hidegvérű vezér – Nico Rosberg annak köszönhetően nyert Sao Paulóban, hogy riválisa, Lewis Hamilton tőle szokatlan módon nagyot hibázott.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.