Hölgyek pofozkodása tíz magyar résztvevővel

Mind a tíz kategóriában lesz magyar a vasárnap kezdődő 8. női ökölvívó-világbajnokságon, a dél-koreai Csedzsuban.

Deák Zsigmond
2014. 11. 15. 10:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vb-re rekordot jelentő 74 ország küld versenyzőt, a nevezések alapján összesen 337-et. A legnépesebb mezőny a szokásoknak megfelelően a három olimpiai kategóriában, 51, 60 és 75 kilogrammban várható. Ezen súlycsoportok esélyesei között nem tartják számon a magyarokat, ám bizakodásra adhat okot, hogy Ancsin Katalin (51 kg) és Nagy Tímea (75 kg) egyaránt bronzéremmel zárta az idei Európa-bajnokságot. A június elején rendezett kontinensviadalon összesen négy dobogós helyet szereztek a magyarok, a legjobban Kovács Mária szerepelt, aki győzni tudott a +81 kilós súlycsoportban.

Az összesen két vb- és négy Eb-címet szerzett Kovács szintén tagja a csedzsui küldöttségnek, mint ahogy az Eb-n Ancsinékhoz hasonlóan harmadik, ifjúsági világbajnok Szatmári Petra is. A legjobb eredményt éppen tőlük lehet várni. A világbajnokság egyik érdekessége, hogy nem hétvégén, hanem november 24-én, hétfőn rendezik meg a döntőket. A küzdelmek vasárnap kezdődnek, majd a negyeddöntőket jövő pénteken rendezik, a szombati szünnap után pedig vasárnap kerül sor az elődöntőkre. Mivel ebben az évben nem rendeztek férfi világversenyt, a női vb szerepe felértékelődik.

48 kg: Barankai Virginia, 51: Ancsin Katalin, 54: Szűcs Szabina, 57: Nagy Kitti, 60: Csombor Vivien, 64: Nagy Bianka, 69: Papp Nikolett, 75: Nagy Tímea, 81: Szatmári Petra, +81: Kovács Mária.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.