Hurrá, húsz év után elkészült a Tüskecsarnok!

A 4000 fő befogadóképességű multifunkcionális sportközpont hivatalos megnyitója november végén lesz.

2014. 11. 18. 14:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sportközpontok (NSK) tájékoztatása szerint az eltervezett menetrend szerint november első felében befejeződött a Tüskecsarnok építése. A beruházást lebonyolító szervezet szakemberei ezekben a napokban helyiségről helyiségre átveszik a kész épületet a kivitelezőtől, és javíttatják az esetleg felmerülő apróbb garanciális hibákat, hiányosságokat.

Budapest új sportfellegvárának építése még a kilencvenes évek elején kezdődött, aztán több mint tizenöt évre félbeszakadt, az építmény pedig hosszú ideig a főváros egyik szégyenfoltja volt. A kormány 2012-ben döntött a létesítmény befejezéséről, és az elmúlt bő két év tervezési, valamint kivitelezési munkái után mostanra készült el a négyezer fő befogadóképességű multifunkcionális nagycsarnok, a szabadidős sportolókat váró sportcentrum és a kétszintes mélygarázs.

Ami az elnevezést illeti: a csarnok tetején összesen nyolcvannégy, egyenként hat méter magas, piramis alakú, üvegből készült „tüskét” helyeztek el, hogy természetes fény jusson az arénába. Ezek speciális éjszakai világítást kapnak, így a tervezők reményei szerint Budapest egyik új látványossága lehet. A csarnok a Papp László Budapest Sportaréna, a debreceni, a győri és a veszprémi aréna után az ötödik legnagyobb fedett sportkomplexum Magyarországon.

A Tüskecsarnokban a november 29-ai All-Star Kelet–Nyugat kosárlabda-gálamérkőzés lesz az első hivatalos sportrendezvény. Ezután azonnal benépesül a főváros új sport- és rendezvénycsarnoka, már idén több tömegrendezvénynek ad otthont. A szabadidős sportolókat januártól akciós árakkal várja a létesítmény fitnesz- és wellness-részlege.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.