Ímhol az olimpia kabalafigurái

Mintegy húsz hónappal a játékok kezdete előtt bemutatták vasárnap a 2016-os Rio de Janeiro-i olimpia és paralimpia kabalafiguráit.

MNO
2014. 11. 24. 9:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők tájékoztatása szerint az egyelőre névtelen figurák a világ ötödik legnagyobb országának flóráját és faunáját hivatottak szemléltetni, kialakításukban pedig a pop-art és az animációs filmek is közre játszottak.

A figurák neve a december 14-ig tartó internetes szavazás után derülnek ki, a házigazdák olyan névpárokat javasolnak, mint Oba és Eba, Tiba Tuque és Esquindim, illetve Vinícius és Tom.

Az olimpia jelképe egy macskára emlékeztet, a paralimpia figurája pedig egy falevél-frizurás állatka.

Az elmúlt napokban az 1980-as moszkvai, a 2004-es athéni, a 2008-as pekingi és a 2012-es londoni játékok kabalája is „turistáskodott” Rióban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.