Infarktusos szegedi hajrá, veszprémi tarolás

A Szeged Dunkerque-ben nyert 25-24-re, a Veszprém hazai pályán intézte el 32-24-re a Vardar Szkopjét.

Ch. Gáll András
2014. 11. 22. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol-Pick Szeged múlt vasárnap saját csarnokában csupán jó hajrával fordította a maga javára 23-21-re a Dunkerque elleni csatát, így szombat délután Franciaországban nem számíthatott könnyed játszadozásra. No meg a combsérülését nyögő Ilyés Ferencre se, de így is 4-1-es, 7-3-as villámrajtot vett. Féltávnál is maradt három gól előny (15-12), de a folytatásban a házigazdák Nagy Kornél által is hajtva többször felzárkóztak egy gólra. Pedig négy büntetőt is elrontottak, a szegediek lengyel kapusa, Wyszomirski némi túlzással csak hetest védeni járt be az ezúttal egyenletesen és remekül produkáló Sierra helyére. Ám így is roppant meleg lett a meccs vége, de a Tisza-partiak kicsikarták a 25-24-es sikert.

Hat forduló után így öt győzelemmel és egy vereséggel stabilan tartják a D csoport második helyét a Kielce – a magyar szövetségi kapitány, Talant Dujsebajev lengyel klubja – mögött. Az pedig külön tudomány, hogy kétszer egy, valamint egyszer-egyszer két és három góllal nyertek, azaz egyenlő felek küzdelmében rendszeresen képesek felülkerekedni. Ezt az erényt szerdán az ukrán, zaporizzsjai Motor vendégeként ismét kamatoztathatják.

Az MKB-MVM Veszprém az előző hétvégén ugyancsak egy góllal múlta felül Macedóniában a Vardar Szkopjét, de szombat este, a visszavágón nem a végén, hanem már tulajdonképpen az elején eldöntötte a rangadót. Az 5-1-es nyitó roham és a 16-10-es félidő kevés kétséget hagyott a végkifejlet felől. A sérült beállósuk, Sztojancse Sztojlov és balátlövőjük, Szergej Gorbok nélkül érkező délszlávok ráadásul a találkozó elején még egy alapemberüket, Lackovicot is elveszítették – majd „természetesen” az összecsapást is, 32-24-re. Rögzíthettük, hogy a veszprémiek Sterbik-fóbiájukon is túlléptek, Mikler Roland a magyar kapuban ismét felülmúlta extraklasszis kollégáját. Nagy László csak vészhelyzet esetén szállt volna be, de ezúttal nem volt miért kockáztatni.

A Bakonyiak hat forduló után is százszázalékosak, és ha innentől csak a kötelezőt hozzák, akkor is megingathatatlan csoportelsők maradnak. Ha pedig a Szeged is lehorgonyoz másodikként, majd mindketten túlélik a nyolcaddöntőt, a Final Fourba jutásért akár magyar belharc is kialakulhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.