Izraeli lány verte meg Hosszú Katinkát

Hosszú Katinka mind az öt számban, amelyben elindult, aranyérmet szerzett az úszó-ob nyitónapján.

TK
2014. 11. 06. 20:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Vasas klasszisa a százhalombattai viadalon 50 és 100 méter gyorson, 200 méter háton és 200 méter vegyesen nem talált legyőzőre, 100 mellen pedig másodikként csapott a célba az izraeli Amit Ivry mögött, de az országos bajnoki cím így is az övé lett.

„Igazán annak örülök – mondta Hosszú Katinka –, hogy az idők egészen jók lettek, például ötven gyorson. Úgy fest, kétszáz vegyesen most már bármikor, bármilyen állapotban és terhelés mellett tudok 2:07-et jönni, ami kifejezetten jó érzés.”

A férfiak mezőnyében egyéniben senki sem tudott duplázni. Cseh László két arannyal és egy bronzzal zárt. A nap legértékesebb időeredménye Bernek Péteré volt, aki 400 méter gyorson a hatodik helyre ugrott a világranglistán.

A csütörtöki előfutamokban kilenc, a döntőkben pedig öt korosztályos rekord dőlt meg, a legaktívabb Gyurinovics Fanni volt, három csúccsal, de Késely Ajna is úszott egyet. Mindketten a felnőtt válogatottal tarthatnak majd decemberben a dohai világbajnokságra.

Az ob pénteken folytatódik, a döntők akkor is 17 órakor kezdődnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.