Japánt letörölték a kosárlabda világtérképéről

Mivel az országban két férfibajnokság zajlik párhuzamosan.

MNO
2014. 11. 26. 14:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A FIBA október 31-éig adott haladékot a japán szövetségnek, hogy egyesítse a 22 csapatos japán ligát és a 13 csapatos nemzeti ligát. Előbbi 2005 óta működik az NBA mintájára felépítve, a tavaly életre hívott nemzeti ligában pedig cégek együttesei is helyet kaptak.

Fukacu Jaszuhiko szövetségi elnök nemrég bejelentette lemondását, mivel képtelen volt megoldani a két bajnokság egyesítését.

A FIBA döntése értelmében egyetlen japán válogatott sem szerepelhet nemzetközi tornákon. A női válogatottat különösen érzékenyen érintheti a tilalom, mivel tavaly 43 év után ismét megnyerte az Ázsia-bajnokságot, és jó eséllyel indulna a jövő évi – olimpiai kvalifikációs – kontinenstornán Kínában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.