Kilószámra hozhatja az érmeket a dohai tinicsapat

Nem éri el a húsz évet úszóválogatottunk átlagéletkora

Ch. G. A.
2014. 11. 19. 15:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jellemző, hogy a férfiaknál a két rangidős az egyaránt 25 éves Verrasztó Dávid és Gyurta Dániel, míg a hölgyeknél a velük egyidős Hosszú Katinka, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn trió. Ugyanakkor a csapatban ott van két 13 esztendős szuper tehetség, Gyurinovics Fanni és Késely Ajna is, valamint a nancsingi ifjúsági olimpián remekelők többsége is.

„A fiatalok számára egyértelműen a tapasztalatszerzés a cél, ugyanakkor több olyan klasszis is van, akiknek köszönhetően bízhatunk a megszokott eredményes szereplésben – fűzte hozzá az előterjesztéshez Kiss László. – Viszont hadd kérjek mindenkit, hogy a tűzkeresztségen most áteső fiataloknál ne a helyezést nézzék, számukra az a legfontosabb, hogy belekóstoljanak a nagy versenyek légkörébe, mielőtt következik a nagy hazai sorozat a 2016-os vásárhelyi junior Eb-vel, a 2017-es győri EYOF-fal és a budapesti junior világbajnoksággal.”

Az elnökség elfogadta a jövő évi felkészülés szakmai programját is, melynek keretében valamennyi, a világversenyeken eséllyel induló, illetve a jövő szempontjából reményekre jogosító versenyző elutazhat meleg égövi edzőtáborokba.

A jövő évi kihívások kapcsán Kiss László kiemelte: Gyárfás Tamás elnök közbenjárásával újabb igen fontos sportdiplomáciai és sportszakmai sikert aratott a magyar szövetség. A 2015-ös junior úszó Eb-t ugyanis a bakui Európai Játékok keretében rendezik meg, és a kvóta alapján 16 magyar indulhat – azaz a lehető legtöbb versenyző –, eredetileg 8 fiú és 8 lány, nemrég azonban sikerült elérni, hogy a 16-os kereten belül a magyar szakvezetők dönthessék el, hány fiú és hány lány állhat rajtkőre a rangos nyári eseményen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.