Klicsko eltörte ellenfele arccsontját és orrát

Kiegyenlített küzdelem helyett látványos, rövid és izgalmas csatában verte kihívóját a nehézsúly uralkodója.

Deák Zsigmond
2014. 11. 16. 7:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetesen a legtöbben eredményes amatőrmúltja, profi jelene, hasonló testméretei és a szavakban megnyilvánuló elhivatottsága miatt kemény kihívónak tartották Kubrat Pulevet Klicsko számára. Ráadásul a bolgár óriás közvetlenül a mérkőzés előttre is tartogatott némi meglepetést, hiszen a menedzsmentje a WBO, WBA, IBF és a kisebb jelentőségű IBO szervezet övei közül csak az IBF-ére ment rá, azaz csak ennek fizette ki a díját, mondván ezen a vonalon jutottak a csúcs közelébe. Azért jelzésértékkel bírt, hogy Pulev promóterei nem akarnak feleslegesen pénzt kidobni.

A hamburgi O2 World Arenában a mérlegelést mintegy fél kilóval „megnyerő” bolgár bunyós bátran kezdett, de mondjuk ezt inkább vakmerőségnek, mert az ukrán címvédő 38 éve és sorozatban 17. vb-címvédése minden rutinjával ráérzett, hogy kihívója a támadásokra koncentrálva a védekezést háttérbe szorítja. Ennek és egy tiszta, illetve egy kevésbé pontos balhorognak köszönhetően az első menet során kétszer is padlóra küldte Pulevet. A bolgár viszonylag magához térve a második menetben is próbálkozott, főképp szabálytalan tarkóütésekkel és fogással, de Klicsko sem maradt adósa, a harmadik három percben újra elővette balhorgát egy leütés erejéig. A kihívó a negyedikben sem adta fel, s ütött néhány szép kombinációt, de kapott is, majd az ötödik menetben jött el számára a vég, a változatosság kedvéért egy balhorog képében, Tony Weeks vezetőbíró kiszámolta őt.

Pulev elvesztette veretlenségét (20-1), a címvédő mérlege 63-3-ra változott, s most az élet más örömeit is megízlelheti, hiszen gyermekáldás vár rá és amerikai barátnőjére. Aztán jöhet az újabb, zsinórban a tizennyolcadik vb-címvédés, mondjuk a balhés veteránnal, Shannon Briggsszel, esetleg a WBC épp aktuális világbajnokával – most Bermane Stiverne az.

A bolgár ökölvívót a mérkőzést követően arcközépcsont-töréssel, orr- és felsőállkapocs-sérülésekkel, erős agyrázkódással kórházba kellett vinni – közölte Stephan Bock ringorvos.

 

„Mindig azt kívánom, hogy a sportolók épek legyenek a küzdelem végeztével, de hát ilyen a sport” – mondta erre reagálva Klicsko. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.