Lebukott a doppingoló olimpiai ezüstérmes

A Nemzetközi Tollaslabda-szövetség ideiglenesen eltiltotta Li Csong Vej tollaslabdázót.

BuL
2014. 11. 11. 13:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BWF a keddi közleményében azt írta, a 32 éves malajziai sportoló versenyzési jogának felfüggesztése addig marad érvényben, amíg doppingmintáját alávetik egy újabb vizsgálatnak. A szövetség egyúttal továbbította az ügyet saját doppingellenes bizottságának, amely Li meghallgatása után dönt majd arról, hogy valóban vétséget követett-e el.

A malajziai szövetség szombaton jelentette be, hogy egyik versenyzőjének szervezetében a tiltott szerek közé sorolt dexamethasone gyulladáscsökkentő nyomaira bukkantak, de akkor még nem közölte, kiről van szó.

A világranglista-vezető Li Twitter- és Facebook-bejegyzéseiben köszönetet mondott a szurkolóinak a támogatásért, s azt írta, egyelőre „sok megválaszolatlan kérdés vetődik fel az ügyben, és reméli, hogy mihamarabb tisztázhatja a nevét”. „Soha nem csaltam, és a jövőben sem fogok tiltott szereket alkalmazni” – tette hozzá.

Ha Liről bebizonyosodik, hogy doppingolt, két évre tilthatják el, s megfoszthatják az augusztusi, koppenhágai vb-n megnyert ezüstérmétől, valamint a szeptemberi Ázsiai Játékokon szerzett két bronzérmétől.

Li 2008-ban Pekingben, majd négy évvel később Londonban is második volt az olimpián. Emellett három vb-ezüst és egy -bronz tulajdonosa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.